Alexandra Húsková Rôzne

Farmárske trhy v Bratislave ponúkajú domáce potraviny. Už ste ich navštívili?

Všimli ste si už červené stánky pod Mostom SNP, alebo v Petržalke, či v Karlovke? Sú to Farmárske trhy, ktoré sa presúvajú počas týždňa na rôzne miesta v našom meste. Produkty si kúpite priamo od výrobcov a neváhajte sa ich opýtať, čo vás zaujíma.

Ilustračný obrázok k článku Farmárske trhy v Bratislave ponúkajú domáce potraviny. Už ste ich navštívili?
Zdroj: Dnes24.sk

Podstatou Farmárskych trhov sú domáce čisté potraviny. Na trhoch dostanete kúpiť sirupy, mliečne výrobky, mäsové výrobky, ovocie, zeleninu, bylinky, domáce koláče, korenia, či doplnky do domácnosti a dekoračné predmety.

Každý stánkar má svoje vlastné výrobky. Všetky výrobky pochádzajú zo Slovenska, Česka alebo z prihraničných oblasti Maďarska. Sú domáce, ručne pestované a predajcovia garantujú nepoužívanie chemikálií.

„Chceme ukázať ľuďom, že domáce potraviny majú inú chuť. Svojím predajom dávame aj inú možnosť nákupu, ako ponúkajú supermarkety. Tam ľudia možno dostanú kúpiť potraviny lacnejšie, ale bez chuti,“ vysvetľuje Patrik Torok z Farmárskych trhov.

Predajcovia sú vo väčšine prípadov aj priamymi výrobcami. Vedia vám vysvetliť pôvod potravín aj ich zloženie. Prezradia vám aj o svojom podnikaní a dajú čosi ochutnať.

Jeden z predajcov má stánok s koláčmi. Ručne ťahané štrúdle, pečené buchty, Štedrák. Vystavené koláče sú z 90 percent vyrábané ešte podľa receptov jeho starej mamy a z prírodných ingrediencií. Jeho rodina vlastní malú rodinnú pekáreň v Banskej Bystrici, vstávajú každý deň o 3:30 a cestujú do Bratislavy.

Predajca z Veľkého Kíru ponúka paradajky a papriky z domácej produkcie, jahody z Maďarska a vlastnej výroby klobásy a škvarky z mangalice.

„Zákazníci majú radi naše výrobky a tí, ktorí ich vyskúšali, sa k nám radi vracajú. Mestské časti Bratislavy, v ktorých pôsobíme sú nám naklonené,“ dodal Torok.

Kedy a kde v Bratislave nájdete Farmárske trhy?

Pondelok 8:00 – 18:00 Staré Mesto – Rybná ulica
Streda 8:00 – 18:00 Karlova Ves – Borská ulica (OD Centrum)
Štvrtok 8:00 – 18:00 Staré Mesto – Poľná ulica
Piatok 8:00 – 18:00 Petržalka – TPD Euronics, Farského 26

Fotogalériu si môžete pozrieť TU

Farmárske trhy v Bratislave
7
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM