Futbal

Fanúšikovia belasých zaútočili na Halenára. Chcú ho vyzliecť z dresu Slovana

Vo štvrtok 25. septembra sa na bratislavskom Primaciálnom námestí uskutoční 2. zhromaždenie fanúšikov futbalového ŠK Slovan Bratislava, ich priateľov a podporovateľov výstavby štadióna na Tehelnom poli.

Ilustračný obrázok k článku Fanúšikovia belasých zaútočili na Halenára. Chcú ho vyzliecť z dresu Slovana
Zdroj: TASR

Za cieľ má žiadať čo najrýchlejšiu obojstrannú dohodu a čo najskorší začiatok výstavby štadióna pre osemnásobného majstra krajiny v ére samostatnosti.

Akcia má názov „MY CHCEME ŠTADIÓN“ a podporí ju aj OZ Belasá Šlachta, ktorá vo vyhlásení publikovanom na ich oficiálnom webe napísala: „Piaty rok sme bez štadióna, ktorý sa medzičasom stal dokonca súčasťou volebného boja bratislavských poslancov. Preto podporíme akciu "MY CHCEME ŠTADIÓN“ pred Primaciálnym palácom, ktorá sa bude konať vo štvrtok 25. 9. od 15.30. Nemiešame sa do politiky, dokonca nám je jedno, kto štadión postaví. Nie je nám však ľahostajné, že fanúšikovia Slovana sú rukojemníkmi predovšetkým politických záujmov. Sme slovanisti a chceme štadión!"

Zverenci trénera Františka Straku sa v stredajšej domácej dohrávke 2. kola Fortuna ligy 2014/2015 proti vicemajstrovi z Trenčína nebudú môcť spoľahnúť na povzbudzovanie fanúšikov. Tých nahnevali posledné prehry v lige aj Európskej lige UEFA 2014/2015, v Žiline 0:3 a v Berne s Young Boys 0:5. Fanúšikovia vyhlásili „únavu“ a terčom ich kritiky sa stal aj hráč Juraj Halenár.

„Po tom všetkom, čo si opakovane dovolil v hráčskej kabíne s následkom rozvrátenia kolektívu, po tom všetkom, čo si dovolil k fanúšikom Slovana (okrem iného aj teraz v Berne) a po jeho mimoriadne slabučkých výkonoch, najmä v pomere k jeho príjmom, si neprajeme, aby obliekal dres nášho klubu! Tento náš postoj oznámime trénerovi a písomne i majiteľovi klubu,“ uvádza sa na oficiálnom webe fanklubu ŠK Slovan.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM