Alexandra Húsková Rôzne

Extrémny ultrabeh v oblakoch. Na streche Rozhlasu budú dnes bežci preverovať svoju vytrvalosť v 24-hodinovom maratóne

Vytrvalosť pretekárov "Sky run" preverí 12-hodinový a 24-hodinový maratón. Vo výške 40 metrov nad zemou čaká bežcov okruh dlhý 226 metrov. Cieľom akcie je propagácia extrémnej formy športovania - ultrabehu, ale aj spomienka na 30-ročné výročie rozhlasového vysielania

Ilustračný obrázok k článku Extrémny ultrabeh v oblakoch. Na streche Rozhlasu budú dnes bežci preverovať svoju vytrvalosť v 24-hodinovom maratóne
Zdroj: TASR

V Bratislave sa dnes a v sobotu (16.5.) po dvojročnej prestávke opäť uskutoční vytrvalostný beh „Sky Run – Beh v oblakoch“. Na štvrtom ročníku bežeckého podujatia sa zúčastnia pretekári zo Slovenska i Českej republiky.

„Ich vytrvalosť preverí 24– a 12-hodinový beh na streche rozhlasovej pyramídy RTVS,“ informoval organizátor podujatia, ultramaratónec Jozef Reichl. Ako dodal, na podujatí si týmto spôsobom pripomenú aj 30. výročie rozhlasového vysielania z tejto unikátnej budovy.

Na bežcov čaká vo výške 40 metrov nad zemou okruh v dĺžke 226 metrov. Pretekári 24-hodinového behu ukroja z trate prvé metre dnes o 10.00 h, tí, ktorí pobežia 12-hodinový maratón, odštartujú o 22.00 h. „Aktuálny rekord tohto podujatia je 197 odbehnutých kilometrov v 24-hodinovom limite,“ pripomenul Reichl.

Cieľom akcie je propagácia behu, najmä jeho extrémnej formy známej ako ultrabeh. Organizátori by v budúcnosti chceli Sky run rozšíriť aj do iných miest Slovenska.

Viac informácií o bežeckom maratóne možno získať na stránke www.skyrun.sk.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM