Nina Táborská Rôzne

Extrémne úzky. Taký je nový cyklopruh, ktorý pribudol v Bratislave

Z hlavnej stanice vedie jeden z najužších cyklopruhov na Slovensku. Škoda, že má len pár metrov. Takže zatiaľ je nielen jeden z najužších, ale aj najkratších cyklopruhov v meste. Vedie totiž len po prvú križovatku.

Ilustračný obrázok k článku Extrémne úzky. Taký je nový cyklopruh, ktorý pribudol v Bratislave
Foto: Nina Táborská / Zdroj: Dnes24.sk

Tento cyklopruh zatiaľ za veľmi prínosný označiť nemožno. Končí totižto hneď pri prvej križovatke. Účinnejšie by možno bolo, na hlavnú stanicu umiestniť infotabuľu so všetkými cyklotrasami v hlavnom meste. Napokon, stojí to tak aj v augustovom čísle Cyklistickej dopravy. Predpokladá sa však, že tento cyklopruh bude pokračovať ďalej a napájať sa na ostatné v meste. Hlavná stanica v súčasnosti prechádza obnovou a pozitívne je, že sa nezabudlo ani na cyklistov.

Na nich si však Bratislava a najmä šoféri áut ešte musia zvyknúť. Sú súčasťou premávky rovnako ako autá, autobusy, …

Problémom v Bratislave je napríklad časté parkovanie na trasách určených cyklistom alebo nebezpečné otáčanie sa vodičov, ako je tomu na cyklotrase na Pribinovej smerom pod Most Apollo.

Každopádne, v poslednej dobe sa udialo niekoľko pozitívnych krokov smerom k cyklodoprave v našom meste. Hoci niektoré nedostatky sú viditeľné už na prvý pohľad, cyklisti v slovenskej metropole potrebujú popri automobilovej doprave väčšiu podporu.

Medzi tie pozitívne novinky môžeme zaradiť aj nedávno pribudnutý prvý cyklosemafor v Bratislave. Viac sa dočítate tu: Novinka v Bratislave, ktorá poteší najmä cyklistov. Na Trenčianskej pribudol prvý cyklosemafor

Pozrite si najužší cyklopruh vo fotogalérii.

Najužší cyklopruh
5
Galéria
Foto: Nina Táborská / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM