Michaela Katonová Rôzne

Exotika na jazyku: Viete kde v Bratislave zoženiete suroviny na Japchae rezance?

Hlavné mesto disponuje množstvom rôznych reštaurácií, v ktorých môžu zákazníci ochutnať exotické jedlá, často pripravované zahraničnými kuchármi. Práve vďaka tomu si mnohí ľudia obľúbili netradičné chute, no nevedia kde by v hlavnom meste kúpili originálne suroviny.

Ilustračný obrázok k článku Exotika na jazyku: Viete kde v Bratislave zoženiete suroviny na Japchae rezance?
Zdroj: Freshness

Zahraničné potraviny získavajú na popularite aj v hlavnom meste. Ľudia si čoraz častejšie chcú dopriať exotiku na jazyku aj doma. Zisťovali sme preto, ako si vo vlastnej kuchyni môžete pripraviť rezance Japchae aj to, kde kúpite originálne suroviny ich prípravu.

Japchae predstavuje jedlo, v ktorom sa kombinujú sladké vermicelli rezance vyrobené zo škrobu z bielych sladkých zemiakov, natenko nakrájaných pásikov hovädzieho mäsa a rozličnej zeleniny. Originálne rezance sú v surovom stave šedé. Po varení získajú priesvitnú farbu, práve preto získali prezývku sklenené.

Ingrediencie:

Všetky potrebné suroviny nájdete v predajni so zahraničnými potravinami Seoul Plaza na Bajkalskej 5/C. S výberom ochotne pomôže skúsený personál.

  • 340 gramov rezancov (Dang Myun)
  • 115 gramov hovädzieho mäsa
  • 5 shitake hríbov alebo čínskych čiernych hríbov
  • 1 mrkva
  • 1 cibuľa
  • 1 vajce
  • 150 gramov špenátu
  • 5 polievkových lyžíc oleja
  • 1 polievková lyžica oleja zo sézamových semienok
  • 2 polievkové lyžice sójovej omáčky
  • soľ, cukor a čierne korenie (štipka)
  • sezamové semienka (štipka)
  • 1 polievková lyžica rozdrveného cesnaku
  • 1 polievková lyžica nakrájanej zelenej cibule

Príprava:

Hríby nechajte odležať vo vode na pätnásť minút. Odrežte stonky a potom nakrájajte hlavičky na malé pásiky. Rovnako nakrájajte aj hovädzie mäso a marinujte spoločne s hríbmi, sójovou omáčkou, cukrom, cesnakom, olejom zo sezamových semienok, nakrájanou zelenou cibuľou a štipkou mletej papriky. Nakrájajte mrkvu a cibuľu na úzke pásiky.

Špenát povarte vo vriacej vode. Ochlaďte ho pod tečúcou vodou. Jemne ho dochuťte soľou a olejom zo sézamových semienok. Uvarte vajíčko a následne ho narežte na pásiky.

Rezance uvarte vo vriacej vode na dve až štyri minúty. Opláchnite ich studenou vodou a začnite smažiť hovädzie a hríby s trochou oleja. Postupne pridajte mrkvu, cibuľu, špenát aj rezance. Na záver už len posypte hotové jedlo sezamovými semienkami.

„Spýtajte v obchode na ďalšie druhy Japchae. Gochu, s čerstvým zeleným čili a zeleninou, Buchu, s kórejskou pažítkou, Kongnamul s výhonkami sójových bôbov, Haemul s morskými plodmi a zeleninou a Beoseot Japchae s hríbami,“ odporúčajú zamestnanci zo Seoul Plaza.

Prvýkrát vám zrejme bude príprava pokrmu trvať minimálne hodinu, no na druhý či tretíkrát to zvládnete za 40 minút.

Prečítajte si aj: Exotika na jazyku: Viete kde v Bratislave zoženiete suroviny na tradičnú ostrokyslú polievku?

Zdroj: Dnes24 / Seoul Plaza

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM