Nina Táborská Správy

Exminister školstva László Szigeti bude súdený za podvod

Bývalý minister školstva László Szigeti z SMK sa postaví pred súd. Obvinený je zo subvenčného podvodu, ktorého sa mal dopustiť ako minister v roku 2006. Okresný súd Bratislava III vytýčil pojednávanie na 10. októbra.

Ilustračný obrázok k článku Exminister školstva László Szigeti bude súdený za podvod
Zdroj: TASR

„Vo veci obvineného z trestného činu subvenčného podvodu vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry začiatkom júna tohto roku ukončil vyšetrovanie návrhom na podanie obžaloby,“ potvrdil hovorca Prezídia Policajného zboru SR Michal Slivka. Prokuratúra podala obžalobu o mesiac neskôr.

O prípade informoval vlani v novembri denník Sme, podľa ktorého sa mala dotácia z ministerstva vo výške 116-tisíc eur použiť na opravu telocvične v obci Zemianska Olča v okrese Komárno. Kontrola však zistila, že starosta obce Ladislav Komjáti neminul peniaze na opravu telocvične, ale na rekonštrukciu veľkej sály súkromnej spoločnosti.

Keďže dotácia sa mohla vzťahovať len na objekt obce, Komjáti to podľa denníka vyriešil tak, že so súkromnou spoločnosťou uzavrel zmluvu o dlhodobom prenájme za 1550 eur mesačne.

Podľa Komjátiho slov mu to tak poradil vtedajší minister školstva László Szigeti, ktorý sa ešte minulý rok vyjadril, že sa cíti byť nevinný.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM