Maros Palesch Kultúra

Exkluzívne Duetá Mariky Gombitovej

Marika Gombitová má v kontexte (česko)slovenskej populárnej hudby výnimočné postavenie. Platí to aj o skladbách, kde okrem jej fenomenálneho hlasu môžete počuť aj hlas (prípadne hlasy) niekoho iného. Marika ich počas svojej kariéry nahrala toľko, že

Zostava jej speváckych partnerov je unikátna: Miro Žbirka, Janko Lehotský, Karel Gott, Pavol Hammel, Robo Grigorov, Vašo Patejdl, Marie Rottrová a ďalší. Medzi štrnástimi „klasickými“ duetami nájdeme nesmrteľné hity ako V slepých uličkách, Neznámy pár, Tajomstvo hier, ale aj Nobelovu cenu za lásku, ktorú spolu s Pavlom Hammelom naspievala Marika na album legendárnej skupiny Collegium Musicum On a ona.

V diskografii Mariky Gombitovej sú aj skladby, v ktorých sú viac ako dva sólové hlasy a niektoré z nich sa už medzičasom tiež stali evergreenmi, či už ide o prelomový modusovský Úsmev z Bratislavskej lýry 1977 alebo muzikálová finálovka z Neberte nám princeznú (Tri slová).

„Diskofilov“ poteší fakt, že album Duetá obsahuje aj dve doteraz na CD nevydané nahrávky S tou nádejou choď spať (pôvodná verzia skupiny Modus z roku 1977), ako aj raritná verzia skladby Uličník bozk, ktorá vznikla pre televízny film Obyčajný deň a Marika ho naspievala (na rozdiel od albumovej verzie s V. Patejdlom) s Robom Grigorovom.

Tracklist albumu DUETÁ

  1. V slepých uličkách (Miro Žbirka)
  2. Neznámy pár (Karel Gott)
  3. S tou nádejou choď spať (Janko Lehotský)*
  4. Nobelova cena za lásku (Pavol Hammel)
  5. Tajná šťastná hviezda (Miroslav Žbirka)
  6. Balíček snov (Janko Lehotský)
  7. Tajnosľubná (Miro Žbirka)
  8. Kufor a šál (Janko Lehotský)
  9. Tajomstvo hier (Janko Lehotský)
  10. Uličník bozk (Robo Grigorov)*
  11. Neprichádzaš (Janko Lehotský)
  12. Amori (Ľudovít Nosko)
  13. Keď zametú (Janko Lehotský)
  14. Nespáľme to krásne v nás (Miro Žbirka)

Bonusy (triá, kvartetá): 15. Modus (Janko Lehotský, Miro Žbirka) 16. Slávnosť úprimných slov (Janko Lehotský, Vašo Patejdl) 17. Snehové sypané (Janko Lehotský, Vašo Patejdl, Richard Müller) 18. Tri slová (Marie Rottrová, Miro Žbirka) 19. Úsmev (Janko Lehotský, Miro Žbirka, Miro Jevčák)

  • doteraz nevydané

Zdroj: FORZA MUSIC

DUETA
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM