Nina Táborská Rôzne

Máte radi adrenalín a rýchle stroje? V bratislavskej Inchebe vás čakajú exkluzívne motorky a lode

V bratislavskej Inchebe sa tento týždeň stretnú všetci, ktorým niečo hovoria slová motorka, voľnosť, sila a krása. Výstavy Motocykel a Boat Show začínajú už dnes a potrvajú do nedele. Výstavy vás prevedú exkluzívnou prehliadkou motoriek a plavidiel všetkých druhov a najznámejších značiek.

Ilustračný obrázok k článku Máte radi adrenalín a rýchle stroje? V bratislavskej Inchebe vás čakajú exkluzívne motorky a lode
Zdroj: TASR

Na ploche 17-tisíc m2 sa návštevníkom predstaví 132 vystavovateľov z 8 krajín. Adrenalín do Incheby prinesú kaskadéri s jedinečným Glóbusom smrti.

Na výstave Motocykel budú zastúpené značky Access Motor, Artic Cat, BMW, Bombardier, Can Am, CPI, Derbi, Ducati, Gas, Gilera, Harley Davidson, Honda, Husquarna, Indian, Kawasaki, KSR Moto, KTM, Kymco, Linhai, Moto Guzzi, MV Augusta, Norton, Piaggio, SYM, Suzuki, TGB, Triumph, Yamaha, YCF, Vespa a Victory.

Špeciálne modely na zakázku

Popri sériovo vyrábaných motocykloch si návštevníci budú môcť obzrieť exkluzívne pretekárske špeciály. Honda ukáže stroj CRF450 Rally, ktorý dokončil najťažšiu rely sveta Dakar celkovo na druhom mieste. S ďalším špeciálom, Hondou RC213V, jazdec Marc Marquez suverénne obhájil titul majstra sveta v šampionáte MotoGP, a to dokonca rekordným počtom víťazstiev v rade za sebou.

Prečítajte si tiež: V Bratislave štartuje festival Hory a mesto. Ponúkne vyše 40 filmov a desiatky cestoklubov

Okrem toho sa na výstave predstavia jedinečné prestavby motoriek a stroje vyrobené na zákazku. V sekcii Customs of Slovakia bude aj tento rok vyhlásený oficiálny slovenský šampión v stavaní motoriek. Štvrtkový večer bude pre patriť slávnostnému vyhláseniu odbornej novinárskej ankety Motocykel roka.

Adrenalín na výstavisku

Horúcou novinkou tohtoročnej výstavy budú adrenalínové vystúpenia kaskadérov v tzv. Glóbuse smrti. Synchronizované jazdy vo vnútri uzavretej oceľovej gule patria k najnebezpečnejším motorkárskym disciplínam vôbec. Skvelou prehliadkou motorkárskych schopností budú vystúpenia stuntriderov, cyklotrialostov a mototrialistov, rovnako ako exhibičné jazdy kaskadéra Tomáša Totha. Aké naklápanie zažívajú jazdci v zákrutách?

Návštevníci si to budú môcť na vlastnej koži otestovať na tzv. Lean simulatore. Ide o špeciálne zariadenie so skutočným motocyklom, ktoré verne simuluje reálnu jazdu.

Pri jazde na motorke je mimoriadne dôležitá bezpečnosť. Ako sa správať v premávke, záujemcom poradia skutoční odborníci na túto tému. Na programe je prezentácia bezpečnej jazdy s komentárom profesionálnych inštruktorov Bezpečne Na Motorke a ukážky výukových metód a funkčnosti špeciálnych výukových motocyklov s protipadacími rámami.

Pohľad do minulosti

Kto zvažuje kúpu nového skútra, si bude môcť vyskúšať jazdu na skútroch Honda v testovacom centre. Malých návštevníkov potešia ukážky a možnosť jazdenia v Junior moto akadémii.

Výstava Motocykel tento rok prinesie zaujímavý pohľad do minulosti. V expozícii Slovenskej motocyklovej federácie bude umiestnený parný motocykel (replika originálu), ktorý vyrobil Američan Sylvester Howard v roku 1869. Motocykel má dvojvalcový motor, ktorý je poháňaný parou zo 7-litrového kotla. Výroba tejto repliky trvala 1985 hodín.

Prečítajte si tiež: Créme de la créme – Týždeň francúzskeho filmu štartuje už dnes. Prinesie 111 zaujímavých projekcií

Ďalším zaujímavým kúskom je replika jednokolového motocykla, ktorá je vyhotovená podľa predlohy Francúza Ericha Ediona Putona z roku 1894. Na replike sa pracovalo 1630 hodín. Oba uvedené unikáty na výstavu zapožičal pán Antonín Pavelka z českých Napajedel.

Exkluzívne lode

Výstava Boat Show bude exkluzívnou prehliadkou lodí, plachetníc, jácht, skútrov a príslušenstva a odhalí kúzlo trávenia voľného času na vode.

Aj tento rok na návštevníkov čaká viacero noviniek. Pozornosť si nepochybne vyslúži takmer 13 metrov dlhá a 9 ton vážiaca loď Bavaria Sport 400 HT. Ďalšou z noviniek výstavy bude čln Solemar, ktorý zaujme svojimi rozmermi. Takmer 30 metrov dĺžky a 3 tony sú parametre, ktoré budú istotne pútať pozornosť všetkých fanúšikov vodných športov.

Milovníkov adrenalínu poteší prezentácia tzv. Flyboardu a Hoverboardu z dielne Zapata Racing. Tieto dômyselné prístroje umožnia zažiť pocit, ktorý môžu mať delfíny vyskakujúce nad vodnú hladinu. Samozrejmosťou výstavy bude ponuka ďalšieho vybavenia a doplnkov pre vodné športy.

Výstavy Motocykel a Boat Show sú otvorené od 12. do 15. marca od 9.00 do 17.00, v piatok a v sobotu až do 19.00. Parkovanie v areáli Incheby je pre motocykle počas celého trvania výstavy zadarmo.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM