Michaela Katonová Šport

Krasokorčuliarska exhibícia: Klauni, džínsové šortky a salto dozadu

Výnimočné výkony, farebné kostýmy a standing ovations, tak by sa dala opísať exhibícia po Majstrovstvách Európy v Bratislave. Núdza nebola ani o horúce chvíle, o ktoré sa postarali najmä muži a ženská časť publika doslova jasala.

Ilustračný obrázok k článku Krasokorčuliarska exhibícia: Klauni, džínsové šortky a salto dozadu
Zdroj: TASR

Exhibíciu na štadióne Ondreja Nepelu otvoril legendárny krasokorčuliar Jozef Sabovčík. Pri jeho salte dozadu sa viacerým divákom zatajil dych. Predstavil sa tradične s rozpustenými vlasmi a jazdu ukončil piruetou. Posledný deň majstrovstiev Európy, 31. januára, uplynulo presne tridsať rokov od momentu, keď Jozef Sabovčík prepísal históriu. Na šampionáte v Kodani 1986 ako prvý na svete skočil v medzinárodnej súťaži štvoritý skok.

Hore bez

Pri vystúpení Francúza Florenta Amodia boli na nohách najmä ženy. Najprv predviedol Moonwalk na korčuliach, aby sa neskôr vrátil na ľad a vyzliekol si vrchnú časť oblečenia.

Dojímavý tanec predviedli slovenskí reprezentanti Federica Testová s Lukášom Csölleyom. Skladba Imagine nebola zvolená náhodne. Pár chcel aj takýmto spôsobom pripomenúť, že hoci sa denne dozvedáme zlé správy, ľudia spolu môžu žiť v mieri.

Netradičné kostýmy

Druhú časť programu otvorila v červených šatách slovenská krasokorčuliarka Nicole Rajičová. Tancovala na skladnu od Niny Simon Feeling Good. Napriek tomu, že šampionát až tak Nicole nevyšiel, na exhibícii sa cítila veľmi dobre, čo bolo zjavné z jej úsmevov.

Publikum zaujal aj Talian Ivan Righini, ktorý korčuľuje veľmi suverénne a zároveň riskantne. V bielom tričku, s klobúkom a rukavicami, hľadal inšpiráciu u Michaela Jacksona.

Tanečný pár Jekaterina Bobrovová a Dmitrij Solovjov potešili detské osadenstvo, keď vykorčuľovali v kostýmoch klaunov. Ruská krasokorčuliarka Jevgenija Medvedevová sa zas ukázala v krátkych džínsových šortkách a skoky predviedla dokonale.

Na exhibícii chýbala zlatá športová dvojica Tatiana Volosožarová s Maximom Traňkovom, ktorí sa museli pre chorobu partnerky ospravedlniť. Ich exhibičné vystúpenia sú vždy zážitkom. Na šampionáte sa predviedli v indických kostýmoch a v minulosti už predviedli aj choreografiu na hudbu z muzikálu Jesus Christ Superstar.

Krásnou bodkou za celým podujatím bolo defilé všetkých účastníkov.

Prečítajte si tiež: OBRAZOM: Rusi na šampionáte zabodovali s Drakulom, Slováci si vybrali svetoznámeho skladateľa

Exhibícia Majstrovstiev Európy v krasokorčuľovaní v Bratislave
11
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM