Rôzne

Eskalátory na petržalskej stanici sa po rokoch znova rozhýbali

Pohyblivé schody na petržalskej vlakovej stanici nefungovali od roku 2011. Teraz ich môžu cestujúci opäť využívať. Avšak, len v obmedzenom režime.

Ilustračný obrázok k článku Eskalátory na petržalskej stanici sa po rokoch znova rozhýbali
5
Galéria

Každý, kto v posledných dňoch prechádzal cez železničnú stanicu v Petržalke, si určite všimol zásadnú zmenu. Eskalátory, ktoré boli od roku 2011 nehybné a mimo prevádzky, sa konečne rozbehli.

Eskalátory opäť idú

nefungujúcich eskalátoroch sme vás informovali ešte minulý rok. Hovorkyňa Železníc Slovenskej republiky (ŽSR) Martina Pavlíková nám vtedy prezradila, že na prevádzku pohyblivých schodov nie sú peniaze. „Eskalátory sú zastarané, ich prevádzka je veľmi nákladná a vyžadovali by si značnú investíciu,“ povedala v decembri 2016 Pavlíková.

Aj z tohto dôvodu mnohých prekvapilo, že eskalátory sa po dlhých rokoch nečakane prebrali k životu. Táto novinka súvisí so zavedením nového vlakového spojenia medzi Petržalkou a maďarskou prihraničnou obcou Rajka. Tento spoj budú môcť cestujúci využívať od nedele 10. decembra, kedy sa menia grafikony verejnej dopravy v Bratislavskom kra­ji.

Len v obmedzenom režime

Pohyblivé schody však budú fungovať len v obmedzenom režime. „Nakoľko je prevádzka eskalátorov finančne náročná, tie budú v prevádzke len v čase príchodov a odchodov týchto vlakov,“ Bratislava24.sk informovala Martina Pavlíková s tým, že eskalátory boli v uplynulých dňoch preskúšané a sú plne funkčné.

Cestujúcich čaká, okrem spustených eskalátorov, ešte jedna novinka. Železnice otvoria doteraz zatvorené nástupište č. 2., odkiaľ budú vlaky do Rajky odchádzať a na toto nástupište budú aj prichádzať. Počas dňa vypravia železnice v každom smere päť vlakov.

Zdroj: YouTube.com
Eskalátory na ŽST Petržalka opäť fungujú
5
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM