Maros Palesch Kultúra

Envirofilm po prvý raz už aj v Petržalke

Leitmotívom 18. ročníka Medzinárodného festivalu filmov o životnom prostredí Envirofilm 2012, ktorý sa uskutoční 14. - 19. mája 2012, sú environmentálne riziká.

Organizátori festivalu zaznamenali cez 130 prihlášok od autorov z 26 krajín sveta, pričom Palestína bude na prehliadke po prvý raz. Novinkou tohtoročného envirofestu je účasť mestskej časti Bratislava-Petržalka prostredníctvom Kultúrnych zariadení Petržalky. Tie sa zapájajú do festivalového diania a počas májového týždňa ponúknu prehliadku filmov ocenených na minuloročnom Envirofilme a uvedú aj blok súťažných filmov aktuálneho ročníka.

Bratislavskí priaznivci festivalu teda nemusia cestovať za filmami do takých miest ako je Banská Bystrica, Zvolen, Banská Štiavnica, Kremnica, Krupina, Poltár, Skalica či Košice, pretože Envirofilmom bude žiť aj pravý breh Dunaja našej metropoly.

Vyhlasovateľom festivalu je Ministerstvo životného prostredia SR, organizátorom Slovenská agentúra životného prostredia a nezisková organizácia Envirofilm.

Zdroj: MČ Bratislava-Petržalka, Mária Grebeňová-Laczová

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM