Nikola Richterová Kultúra

Ennio Morricone okúzlil Slovnaft arénu: Vypredaná sála a niekoľko ovácií postojačky

Taliansky velikán filmovej hudby sa v piatok predstavil slovenskému publiku v rámci svojho turné My life in music. Svoj koncert odohral v najmodernejšej bratislavskej hale - Slovnaft aréne. Tá bola na koncerte zaplnená takmer do posledného miesta.

Ilustračný obrázok k článku Ennio Morricone okúzlil Slovnaft arénu: Vypredaná sála a niekoľko ovácií postojačky
Zdroj: TASR

Po takmer ročnom odklade maestrovho koncertu sa tak mnohým splnil sen vidieť tohto svetoznámeho velikána na vlastné oči a stálo to určite za to! Český národný symfonický orchester a spevácky zbor Kodaly pod vedením samotného maestra Morriconeho ohromil celú halu v 2-hodinovom programe.

Výnimočným hosťom koncertu bola talianska sólistka Susanna Rigacci, ktorej hlas znel celou sálou neopakovateľným zvukom. Zazneli najznámejšie skladby, ale aj menej známe kúsky. Na záver koncertu prišlo na rad niekoľkokrát opakované „standing ovation“.

Autor mnohých známych skladieb z ešte známejších filmov Ennio Morricone v piatok 20.2.2015 vystúpil v Bratislave. Bolo to jeho prvé vystúpenie pred slovenským publikom.

Dvojhodinové vystúpenie sprevádzala euforická atmosféra

Divákov čakalo dvojhodinové vystúpenie Českého národného symfonického orchestra doplneného o zboristov speváckeho súboru Kodaly z Maďarska. Na javisku sa predstavilo 170 umelcov vrátane samotného Morriconeho, ktorý neúnavne koncert dirigoval. Počas koncertu vystúpila aj výnimočná sopranistka Susanna Rigacci, ktorej hlas znel celou arénou.

Halou sa ozývali najznámejšie skladby preslávených Leoneho westernov, ale aj celá škála ďalších svetom ocenených melódií. Preplnenou arénou tak zazneli slávne skladby z filmov Vtedy na západe, Misia, Bio Raj, Profesionál, Malena a mnoho ďalších.

Počas celého večera bola cítiť ohromujúca až euforická atmosféra. Pre všetkých návštevníkov tejto piatkovej udalosti bol nepochybne čas strávený v spoločnosti Ennia Morriconeho nezabudnuteľný zážitok večera.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM