Maros Palesch Rôzne

Elektronická úradná tabuľa v Starom meste

Kvalitné, prehľadné a najmä dôstojné získavanie informácií, ktoré občanom ponúka mestská časť Bratislava-Staré Mesto, umožňuje nová elektronická úradná tabuľa.

Je na Medenej 2 pri zadnom vchode do budovy miestneho úradu, resp. sídla okrskovej stanice Mestskej polície Bratislava I. Má dotykový displej a vizuálne pripomína mnohonásobne zväčšenú webstránku.

Zatiaľ je v skúšobnej prevádzke. Po jej uplynutí sa stane minulosťou neprehľadné vyvesovanie stovák papierových dokumentov na úradnej tabuli za sklom. Novinka je ďalším modernizačným krokom v práci úradu a poskytovaní kvalitnejšieho informačného servisu Elektronická úradná tabuľa občanom.

Elektronickú úradnú tabuľu inštalovala na základe verejného obstarávania a. s. QEX. Mestská časť za ňu zaplatila 6 720,88 € s DPH (takmer 202 500 Sk).

Úlohou úradnej tabule je informovať ľudí o verejnom obstarávaní, verejných vyhláškach, výberovom konaní, ponuke zamestnania a pod. Zverejňujú sa na nej termíny a miesto konania miestneho zastupiteľstva a dokumenty, o ktorých budú poslanci rokovať (rozpočet, všeobecne záväzné nariadenia, predaj a prenájom majetku mestskej časti, všeobecne záväzné nariadenia a pod.). Aj tie budú záujemcom poskytnuté na elektronickej informačnej tabuli, a to v plnom znení, aby ich mohli v zákonom stanovenej lehote pripomienkovať.

Zdroj: MČ Bratislava Staré mesto

BA_STARE_MESTO
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM