Tomáš Stupavský Rôzne

Električky opäť jazdia na Hlavnú stanicu, ale už po zrekonštruovanej trati + FOTO

Bratislavčania sa konečne dočkali opätovného spustenia premávky električky Hlavnú stanicu. Tri mesiace trvala rekonštrukcia električkovej trate na Štefanovičovej ulici v úseku Radlinského – Kýčerského. Pozrite sa, ako vyzerajú nové koľajnice a zastávky.

Ilustračný obrázok k článku Električky opäť jazdia na Hlavnú stanicu, ale už po zrekonštruovanej trati + FOTO
Foto: Tomáš Stupavský / Zdroj: Dnes24.sk

Predovšetkým ľudia, ktorí dochádzajú do Bratislavy vlakom, ocenia, že od 1. septembra bola konečne obnovená električková doprava na Hlavnú stanicu. Zabezpečuje ju zatiaľ linka číslo 2.

„Splnili sme sľub a umožnili sme Bratislavčanom cestovať električkou na Hlavnú stanicu tak, ako sme plánovali – na začiatku nového školského roka,“ povedal primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.

„Za ostatné tri mesiace sme zrekonštruovali električkovú trať vrátane troch zastávok, cestnú svetelnú signalizáciu a časti dotknutých križovatiek. Vymenili sme električkový zvršok, nainštalovali nové informačné tabule a nové prístrešky na zastávkach,“ uviedla hlavná dopravná inžinierka Bratislavy Tatiana Kratochvílová.

Úpravám nie je koniec

Mesto sa chystá uvoľniť na rekonštrukciu spomínanej trate ďalšie peniaze z rozpočtového balíka. Naplánované sú totižto úpravy bezbariérových prechodov na celej dĺžke trate, dodatočnú výsadbu okolo trate v úseku Žilinská – Mýtna, živý plot doplnený dosadbou stromov a úpravu chodníkov okolo Národnej banky Slovenska.

Projekt modernizácie električkovej trate Radlinského – Štefanovičova mal plánovaný realizovaný rozpočet 4 045 332 Eur. Projekt je spolufinancovaný z prostriedkov EÚ. Ukončenie električkovej trate kolaudáciou je plánované najneskôr v januári 2016.

Prečítajte si tiež: Mesto dodržalo čo sľúbilo: Na Hlavnú stanicu začínajú oddnes jazdiť električky

Električková trať na Hlavnú stanicu
8
Galéria
Foto: Tomáš Stupavský / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM