Krimi

Električka zrazila v Dúbravke 76-ročného chodca. Starček skončil v nemocnici

V blízkosti zastávky Pri kríži vošiel do koľajiska a dráhy električky cez vyznačený priechod pre chodcov 76-ročný chodec.

Ilustračný obrázok k článku Električka zrazila v Dúbravke 76-ročného chodca. Starček skončil v nemocnici
Zdroj: Facebook

Policajti Krajského dopravného inšpektorátu Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave vyšetrujú okolnosti dnešnej dopravnej nehody električky a chodca, ku ktorej došlo okolo 7:15 hod. na Saratovskej ulici v Bratislave.

Zrážka na priechode

„Podľa doterajších zistení z miesta dopravnej nehody vodič prechádzal s električkou č. 5 v smere z mestskej časti Bratislava – Dúbravka do centra mesta. V blízkosti zastávky Pri kríži vošiel do koľajiska a dráhy električky cez vyznačený priechod pre chodcov 76-ročný chodec. Následkom stretu utrpel chodec zranenia, s ktorými bol bezodkladne prevezenýdo jednej z bratislavských nemocníc,“ Bratislava24.sk informovala Veronika Slamková, hovorkyňa KR PZ v Bratislave.

Alkohol u vodiča električky bol vykonanou dychovou skúškou na mieste vylúčený. Presné príčiny, okolnosti ako aj miera zavinenia tejto dopravnej nehody vyšetruje polícia.

„Krajský dopravný inšpektorát Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave opätovne upozorňuje chodcov, ako aj všetkých účastníkov cestnej premávky, že od 1. novembra 2011 nadobudol účinnosť zákon č. 313/2011 Z. z., ktorým sa dopĺňa zákon č.8/2009 Z. z. o cestnej premávke. Uvedená novelizácia ukladá chodcom povinnosť umožniť plynulý prejazd električiek na semaformi neriadených priechodoch pre chodcov. Električka má na takýchto priechodoch pre chodcov prednosť. Chodcov preto vyzývame, aby rešpektovali novelu zákona o cestnej premávke, ktorá jednoznačne definuje prednosť električky na priechodoch,“ dodala Slamková.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM