Kultúra

Dvadsaťmetrová stena na Kamennom námestí sa zmení na umelecké dielo

Maľbu na stene domu vytvorí hlavná hviezda podujatia Street Art Festival umelec Fat Heat z Maďarska. Podporia ho hudobné vystúpenia aj bubnová šou.

Ilustračný obrázok k článku Dvadsaťmetrová stena na Kamennom námestí sa zmení na umelecké dielo
9
Galéria
Zdroj: Facebook

Organizátori dvojdňového podujatia Bratislava Street Art Festival sľubujú pestrý vizuálny program. Šiesty ročník tohto pouličného umenia sa uskutoční v piatok a sobotu 14. a 15. októbra na Kamennom námestí vždy od 15:00 do 20:00 hod.

Umenie v uliciach

„My nemávame žiadnu tému, našou témou je zmena lokality. Chodíme s umením medzi ľudí. Už sme festival mali na Prístavnej a Továrenskej ulici, pod Mostom SNP a teraz sme sa presunuli priamo do centra mesta. Môžete sa tešiť na hudobné vystúpenia viacerých skupín, bubnovú šou i maľbu na zatiaľ v histórii festivalu najväčšiu, 20 metrov vysokú stenu,“ pozýva Tomáš Lukačka, ktorý je spolu s francúzskym umelcom Renaudom Devalierom organizátorom festivalu.

"Bude tam aj graffiti jam slovenských umelcov. Takže naozaj sa je na čo tešiť, bude to vizuálne zaujímavé a treba sa prísť presvedčiť na vlastné oči,“ doplnil Lukačka.

Maľbu na 20-metrovej stene bude tvoriť hlavná hviezda festivalu, streetartový umelec Fat Heat z Maďarska. Predstavia sa aj slovenskí výtvarníci Marek Cina a Matúš Maťatko.

Sobotné popoludnie spestrí aj predstavenie pre deti pod názvom Spoza voza. Súčasťou festivalu je už skôr namaľované dielo Litany na 12-metrovej stene na uzavretom nádvorí hudobného klubu Fuga na Námestí SNP. Figuratívnu maľbu troch tancujúcich osôb vytvorila Zuzana Sabová v spolupráci s Borisom Vitázkom špeciálne pre tento priestor.

Čítajte aj: V Bratislave štartuje festival Jeden svet s témou Odmyslime si ploty

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM