Kultúra

Dunajské bienále v Danubiane vystrieda francúzsky fotograf Robert Doisneau

Končiace III. Dunajské bienále v najmladšom európskom múzeu v Európe Danubiana Meulensteen Art Museum na Divokej vode v Čunove bolo doteraz najúspešnejšie. Povedal riaditeľ Danubiany Vincent Polakovič.

Ilustračný obrázok k článku Dunajské bienále v Danubiane vystrieda francúzsky fotograf Robert Doisneau
Foto: Nina Táborská / Zdroj: Dnes24.sk

„Je to prvýkrát, čo prišlo viac ako 20 mladých autorov z desiatich podunajských krajín. To je niečo výnimočné, čo ocenilo aj vyše 8000 návštevní­kov," zdôraznil Polakovič s tým, že preto uvažujú o rozšírení Dunajského bienále aj do iných galérií.

„Ďalší ročník tejto výstavy chceme rozšíriť o priestory v galériách v Bratislave, ale aj v nemeckom Ulme," spresnil Polakovič. O niekoľko rokov by podľa riaditeľa Danubiany mohlo byť Dunajské bienále veľkým medzinárodným projektom.

V nadchádzajúcom mesiaci fotografie bude v Danubiane dominovať tvorba francúzskeho fotografa Roberta Doisneaua v rámci výstavy PĘCHEUR D’IMAGES.

„Tento umelec bol známy svojimi ironickými fotografiami, miešaním sociálnych vrstiev a excentrikov na uliciach aj v kaviarňach súčasného Paríža, zaujať by mal aj slovenského diváka," uviedol Polakovič.

Výstavu PĘCHEUR D’IMAGES otvoria v Danubiane 3. novembra.

Foto: Ilustračné.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM