Rôzne

Duchovia sídlisk: Čo všetko muselo ustúpiť masovej výstavbe panelákov?

Chcete spoznať takmer zabudnutú históriu Petržalky, Lamača, Dúbravky, Karlovej Vsi, Podhradia, Ružinova, Februárky a ďalších sídlisk? Nasadnite na bicykel a nechajte sa viesť.

Ilustračný obrázok k článku Duchovia sídlisk: Čo všetko muselo ustúpiť masovej výstavbe panelákov?
8
Galéria
Zdroj: Facebook

Ak máte radi cyklovýlety, ktoré majú zmysel a zaujímavý cieľ, rezervujte si sobotu (29. júla) na organizovanú vychádzku s pútavým názvom – DUCHOVIA SÍDLISK.

Krížom-krážom po Bratislave

Organizátori akcie pozývajú na cykloprechádzku po bratislavských sídliskách. Sústredia sa pri tom najmä na objekty, ktoré tam pri stavbe projektanti sídlisk či už zámerne alebo náhodne zabudli.

„Čo všetko muselo sídliskám ustúpiť a prečo? Aké zaujímavosti a umelecké diela sídliská skrývajú? Ako vyzerajú veľkorysé zámery po rokoch?“ Na tieto a podobné otázky vám fundovane odpovie Ivor Švihran, ktorý už šesť rokov sprevádza ľudí po zaujímavých aj menej vydarených stavbách a lokalitách hlavného mesta.

Prichystajte sa na zdolanie 50 km dlhej stredne náročnej trasy. Zavedie vás z Kamenného námestia cez Obchodnú, Kramáre, Lamač, Dúbravku, Karlovu Ves, Podhradie, Petržalku, Nivy, Ružinov, Prievoz, Medzijarky, Dolné Hony, Starú a Novú Vrakuňu, Trnávku, Raču, Krasňany, Mladú gardu, Slovany, Februárku až na Tehelné pole. Odtiaľ už je to iba na skok na Trnavské mýto, kde bude cykloputovanie ukončené.

Cyklovýlet sa začína o 10:00 hod. na Kamennom námestí. Ak by ste nestihli začiatok a chceli sa pripojiť neskôr, môžete pokojne zatelefonovať organizátorovi akcie. Podrobnosti sa dozviete TU.

Februárka a Krasňany
8
Galéria
Zdroj: Facebook, TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM