Správy Samospráva

Dúbravka v roku 2017 opraví školu a zvýši parkovacie kapacity

Ďalšie veľké kapitálové výdavky budú smerovať do rekonštrukcie, prestavby a projektových dokumentácií pre Dom kultúry Dúbravka.

Ilustračný obrázok k článku Dúbravka v roku 2017 opraví školu a zvýši parkovacie kapacity
Zdroj: Dnes24.sk

Bratislavská Dúbravka bude v roku 2017 hospodáriť s mierne prebytkovým rozpočtom, príjmy mestskej časti by mali dosiahnuť 12.660.060 eur, výdavky 12.655.800 eur.

Rekonštrukcia škôlky

Najväčšou plánovanou investíciou mestskej časti v budúcom roku je pokračujúca rekonštrukcia Materskej školy na Fedákovej ulici. Poslanci Dúbravky vyčlenili na tento účel v rámci dnešného schváleného rozpočtu na budúci rok 800-tisíc eur. „Investícia ráta s opravou, modernizáciou budovy i areálu, vrátane detského ihriska a vybavenia škôlky,“ uviedla hovorkyňa Dúbravky Lucia Marcinátová.

Ďalšie veľké kapitálové výdavky budú smerovať do rekonštrukcie, prestavby a projektových dokumentácií pre Dom kultúry Dúbravka (150-tisíc eur), výmeny okien na objekte na Bílikovej 34 (160-tisíc eur) i rekonštrukcie havarijného stavu strechy na budove Miestneho úradu na Žatevnej ulici (120-tisíc eur).

Opravia školu aj ihriská

Do rekonštrukcie a prestavby základnej školy mestská časť investuje 50-tisíc eur, rovnaká suma je vyčlenená i na rekonštrukciu a nákup nových komponentov pre detské ihriská, ako i bezpečnostných povrchov pod hojdačky v areáli škôlok a detských ihrísk. V rozpočte ráta samospráva aj so sumou 30-tisíc eur na rekonštrukciu miestnej knižnice.

Okrem týchto investícií, ktoré chce samospráva pokryť prostriedkami z rezervného fondu, chce využiť 100-tisíc eur z Fondu statickej dopravy. Tie majú slúžiť na projekt a výstavbu nových parkovacích miest. S výstavbou parkovacích miest začala Dúbravka počas tohto roku, v budúcom chce pokračovať. Pribudnúť by malo viac než sto nových parkovacích miest.

Dúbravka
5
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM