Rôzne

Dúbravka pokračuje v čistení sôch. Na rad prišli tentoraz tie od Miroslava Cipára

Ďalšie dúbravské sochy prešli čistením a ulice a parky sú tak o čosi žiarivejšie.

Ilustračný obrázok k článku Dúbravka pokračuje v čistení sôch. Na rad prišli tentoraz tie od Miroslava Cipára
Zdroj: Bratislava - Dúbravka

Po obnove Družičiek, sôch dievčat s oficiálnym názvom Kvetinová spomienka, neďaleko Domu služieb či sochy Panny Márie, ktorá sa vrátila späť do Tavarikovej osady, a vyčistení kamennej sochy Dievča s knihou od Teodora Baníka na Nemčíkovej ulici, pokračuje Dúbravka v čistení sôch.

Dlhý, široký, bystrozraký

Odborní pracovníci vyskúšali a využili vysokotlakový čistič s teplou vodou na vyčistenie sôch v areáli Materskej školy Ušiakova. Bratislava24.sk informovala Lucia Marcinatová z tlačového oddelenia Dúbravky.

Dlhý, široký, bystrozraký, čiže tunajšie sochy od Miroslava Cipára, sú tak čistejšie, farba sa rozjasnila. Mestská časť plánuje aj očistenie nápisov na farebnom umeleckom kameni. Ďalšie čistenie sôch má prebehnúť v Materskej škole Ožvoldíkova.

V súvislosti s umeleckými predmetmi vo verejnom priestore pripravuje mestská časť Bratislava Dúbravka aj obnovu sôch v rámci revitalizácie pešej zóny , ktorá vedie od reštaurácie na ulici M. Sch. Trnavského k Domu služieb.

Počas minulého roku pribudla v Dúbravke aj nová socha. Na ihrisku pri Horanskej studni vyrástla drevená princezná Dúbravka. Rezbári tu oživili staré stromy aj priestranstvo starej Dúbravky, tento rok plánujú pokračovať.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM