Samospráva

Dúbravka: Najvyššia suma získaná z dotácií bude použitá na otvorenie novej škôlky

Samospráva bratislavskej Dúbravky financie, ktoré sa jej podarilo získať v tomto roku, použila najmä na školy, ihriská a cesty. Najviac, čiže 160 tisíc eur, jej poskytlo Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu na rozširovanie kapacít materských škôl (MŠ).

Ilustračný obrázok k článku Dúbravka: Najvyššia suma získaná z dotácií bude použitá na otvorenie novej škôlky
Zdroj: TASR

Mestská časť ich použije na obnovu objektu bývalých jaslí na Fedákovej ulici. Pripravený projekt umožní rekonštrukciu a otvorenie v budúcom roku, čím sa vyrieši dlhoročný problém s kapacitou v MŠ.

Dotáciou 20 tisíc eur z tohto ministerstva samospráva riešila havarijné stavy v školských objektoch. Tie sú staršie a v minulosti sa ich obnova zanedbávala. Rovnakú sumu poskytol Úrad vlády SR na obnovu MŠ Cabanova.

Vďaka dotácii z Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) veľkou zmenou prešlo najvyťaženejšie detské ihrisko v Dúbravke, v Parku Pekníkova. Už sú tam obnovené opotrebované a vymenené nebezpečné hracie prvky. Na jeseň pribudli aj nové – detský kolotoč, pružinová hojdačka, tabuľa na kreslenie, veža so šmykľavkou a prevažovadlo na pružine.

„Počas tejto obnovy sme do ihriska investovali vyše 20 tisíc eur, z toho 16.500 eur sa nám podarilo získať v rámci dotácie z kraja,“ hovorí starosta Dúbravky Martin Zaťovič.

BSK poskytol 8 tisíc eur na obnovu ihrísk v dvoch materských školách, 50 tisíc eur na obnovu chodníkov, 2500 eur na vydávanie Dúbravských novín a 2300 eur na detský letný tábor Úlet.

Dúbravka získala od SPP 10 tisíc eur na workoutové ihrisko v Parku Družba na Beňovského ulici, ktoré slávnostne otvoria v pondelok 14. decembra o 14. hodine.

Foto:Ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM