Správy Samospráva

Dúbravčania sa pohojdajú. Mestská časť oživuje ihriská, pribudli hojdacie siete

Nové hracie prvky osadila mestská časť v Parku Pekníkova. Podobné veľké siete na ihriskách a vo verejných priestoroch sú prvé v Bratislave.

Ilustračný obrázok k článku Dúbravčania sa pohojdajú. Mestská časť oživuje ihriská, pribudli hojdacie siete
6
Galéria
Zdroj: Bratislava - Dúbravka

Oddýchnuť si, prečítať alebo sa len tak pohojdať. To všetko sa dá na nových hojdacích sieťach, ktoré osadila v mestská časť Bratislava-Dúbravka v Parku Pekníkova. Podobné rozmerné siete na ihriskách a vo verejných priestoroch sú prvé v Bratislave.

Pohojdajú sa aj dospelí

Zamestnankyne referátu životného prostredia miestneho úradu v Dúbravke boli pred letom na workshope o zeleni a verejnom priestore vo Viedni, kde boli spoznávať ako sa kúsok za hranicami starajú o zeleň, riešia ihriská či verejné priestory. Niektoré z nápadov a riešení chcú preniesť aj do Dúbravky.

Hojdacie siete s nosnosťou viac než sto kilogramov sú len prvou inšpiráciou, ktorú priniesli do mestskej časti. Pevné siete sú určené pre deti od troch rokoch i dospelých, nosnosť majú viac než sto kilogramov.

Z Parku Pekníkova sa snaží mestská časť urobiť miesto relaxu pre všetky generácie, nedávno pribudli aj workoutové prvky na cvičenie. Mestská časť chce v postupnej revitalizácii a oživovaní detských ihrísk pokračovať, plánuje oplocovanie ihrísk a aktuálne aj rekonštrukciu detského ihriska na Valachovej ulici.

„V budúcom roku chceme, aby prešlo kompletnou obnovou ihrisko na Ožvoldíkovej pri Základnej škole Nejedlého, ktoré je využívané a veľmi schátrané,“ priblížil plány starosta Dúbravky Martin Zaťovič.

Dúbravka ihrisko
6
Galéria
Zdroj: Bratislava - Dúbravka
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM