Správy

Dúbravčania opäť pôjdu Na pol litra so starostom

Darovanie krvi nie je len prejavom ľudskosti, ale prispieva aj k regenerácii organizmu. Bratislavská mestská časť Dúbravka plánuje už tretí hromadný odber krvi pod názvom Na pol litra so starostom.

Ilustračný obrázok k článku Dúbravčania opäť pôjdu Na pol litra so starostom
Zdroj: TASR

Vedenie mestskej časti pripravuje v spolupráci s Národnou transfúznou službou SR.

Na dobročinnej akcii sú vítaní pravidelní darcovia, ale taktiež aj tí, ktorí darcovstvo krvi ešte neskúsili. Krv sa bude odoberať v piatok 8. apríla v Kultúrnom centre Fontána na Ožvoldíkovej ulici od 7.30 do približne 11.00 h.

„Pozývame všetkých vo veku 18 až 60 rokov,“ povedal starosta Dúbravky Martin Zaťovič. Pravidelní darcovia môžu darovať krv do veku 65 rokov. Interval darovania pre mužov je každé tri mesiace a pre ženy každé štyri.

Záujemcovia si musia so sebou priniesť občiansky preukaz a kartičku poistenca. „Národná transfúzna služba odporúča večer pred odberom a aj ráno piť čo najviac tekutín a večer zjesť len niečo ľahšie, diétnejšie,“ priblížila Marcinatová.

Darovanie krvi nie je len prejavom ľudskosti, ale prispieva aj k regenerácii organizmu. Úbytok krvi pri darovaní vyprovokuje totiž podľa odborníkov organizmus k tvorbe nových, neopotrebovaných krviniek.

Prečítajte si tiež: Bratislava na kolesách: Odkrúti si hlavné mesto opäť prvenstvo?

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM