Samospráva

Dúbravčania môžu nahlásiť, ktoré cesty a chodníky treba opraviť

K prioritám vedenia bratislavskej mestskej časti Dúbravka patrí zlepšenie chodníkov a ciest. Preto pokračuje v opravách ich hrboľov, dier, výtlkov, jám a iných poškodení povrchov.

Ilustračný obrázok k článku Dúbravčania môžu nahlásiť, ktoré cesty a chodníky treba opraviť
Zdroj: TASR

Vlani táto mestská časť do obnovy ciest, chodníkov a parkovísk investovala vyše 100-tisíc eur. Od Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) získala 50-tisíc eur na opravu chodníkov. Tie aj v spolupráci s magistrátom opravila na uliciach Saratovská, Drobného, Bazovského, Pri kríži a iných, ako aj pri niekoľkých zastávkach MHD.

Tento rok BSK preinvestuje v každej mestskej časti Bratislavy na opravu ciest rovnakú sumu 60-tisíc eur. Dúbravka chce peniaze využiť na obnovu zničenej Trhovej ulice.

„Aby sme mohli obnoviť čo najviac rôznych kritických úsekov, zháňame dotácie,“ povedal starosta Dúbravky Martin Zaťovič.

Jej rozpočet zaťažujú aj krádeže kanalizačných a šachtových poklopov, ktoré musí mestská časť ako správca ciest tretej a štvrtej triedy po zmiznutí zabezpečiť, aby sa predišlo úrazom. Dúbravka ich v súčasnosti nahrádza betónovými poklopmi.

Po tohtoročnej zime sa objavili na cestách mnohé nové výtlky. Mestská časť už začala s ich opravou i väčších častí povrchov vozoviek a chodníkov v rôznych priestoroch ulíc Ušiakova, Lysákova, Fedákova, Brižitská, Červenákova, Koprivnická, Tranovského, Talichova, Na vrátkach, Ožvoldíkova a ďalších, ktoré nahlásili občania. Túto možnosť majú na mailovej adrese zrunek@dubravka.sk.

Prečítajte si tiež: Vraky áut, ktoré zaberajú parkovacie miesta, odstraňujú aj v Karlovke

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM