Správy

Duálna akadémia otvára svoje brány. Vyškolí pracovníkov automobilového priemyslu

V rámci šiestich študijných a jedného učebného odboru budú mať jej študenti k dispozícii najmodernejšie technológie v automobilovom prostredí.

Ilustračný obrázok k článku Duálna akadémia otvára svoje brány. Vyškolí pracovníkov automobilového priemyslu
Zdroj: TASR

Na začiatku nového školského roka 2016/2017 otvorí svoje brány i Duálna akadémia v bratislavskej Devínskej Novej Vsi. V rámci šiestich študijných a jedného učebného odboru budú mať jej študenti k dispozícii najmodernejšie technológie v automobilovom prostredí.

„Duálna akadémia poskytne vzdelanie a prax v tých odboroch a zameraniach, v ktorých zamestnávateľom chýba ponuka na pracovnom trhu,“ upozornil Pavol Frešo, predseda Bratislavského samosprávneho kraja (BSK), ktorý je členom záujmového združenia právnických osôb, zriaďovateľa Duálnej akadémie.

BSK má v Duálnej akadémii rozhodovacie kompetencie v oblasti výchovno-vzdelávacieho procesu vo vzťahu ku škole.

Užitočné odbory

Do tried Duálnej akadémie nastúpi približne 160 študentov. „Pripravovať sa budú napríklad na pozície mechatronikov, elektrotechnikov, mechanikov strojov a zariadení, ale aj autoopravárov, ako sú karosári či lakovníci,“ priblížila tlačová tajomníčka BSK Veronika Beňadiková.

BSK, ako pôvodný zriaďovateľ SOŠ automobilovej v bratislavskej Devínskej Novej Vsi, vstúpil k 1. septembru 2016 do záujmového združenia právnických osôb Duálna akadémia, ktoré tvoria okrem samosprávneho kraja i najvýznamnejší zamestnávatelia v automobilovom priemysle v regióne – Volkswagen Slovakia, a.s., a Matador Holding, a.s.

Cieľom Duálnej akadémie je zvýšenie kvality nielen výchovno-vzdelávacieho procesu, ale najmä materiálno-technického vybavenia v úzkej súčinnosti so zamestnávateľmi. Zriaďovateľ bude aj naďalej podporovať rozvoj už existujúceho Centra odborného vzdelávania a prípravy pre oblasť automobilového priemyslu so schválenými odbormi vzdelávania.

Čítajte aj: Nespokojní učitelia opäť hrozia štrajkom

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM