Nina Táborská Kultúra

Druhý večer Bratislavských jazzových dní patril Jurajovi Griglákovi

Známy slovenský basgitarista Juraj Griglák & Company otvárali včera druhý festivalový večer 41. ročníka Bratislavských jazzových dní. Jedno z najstarších jazzových podujatí v strednej Európe, ktoré sa koná v bratislavskej Inchebe, sa aj tento rok teší veľkému záujmu fanúšikov jazzovej scény.

Ilustračný obrázok k článku Druhý večer Bratislavských jazzových dní patril Jurajovi Griglákovi
Zdroj: TASR

Juraj Griglák vydal tento rok nový album Time To Fly, na ktorom účinkujú aj známi americkí hudobníci Poogie Bell, Chris Hemingway a Bobby Sparks. Prví dvaja prišli aj do Bratislavy, na pódiu ich doplnili slovenskí muzikanti Eugen Vizváry a Štefan Bugala. Poogie Bell je bubeník, ktorý na „džezákoch“ už hral v roku 2003 ako dlhoročný stály člen kapely Marcusa Millera.

Počas svojej muzikantskej dráhy hral aj v kapelách svetových hviezd, akými sú David Bowie, Stanley Clarke, Roberta Flack, Al Jarreau, John Scofield či Victor Wooten. Pred dvoma rokmi vydal svoj piaty sólový album Suga Top, na ktorom hosťoval aj hráč na saxofón Chris Hemingway. Ten je známou postavou na newyorskej scéne, okrem jazzu hrá i klasickú hudbu.

Ďalšími účinkujúcimi budú dnes večer medzinárodné zoskupenie Bob Mintzer Qiuntet, Alain Caron Group z Kanady, headlinerom bude Gregory Porter. Tento americký spevák a skladateľ cestuje po svete so špičkovou sprievodnou kapelou, za album Liquid Spirit získal cenu Grammy.

Prečítajte si tiež: OBRAZOM: Bratislavské jazzové dni 2015 majú za sebou prvý večer

FOTO: Ilustračné.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM