Adriana Banásová Kultúra

Druhý sviatok vianočný sa bude niesť v znamení hudby a to vďaka Vianočnému koncertu Adoremus a Warchalovci

Sviatočnú atmosféru už tradične dopĺňajú vianočné koncerty, ktoré v ľuďoch zanechávajú hlboké dojmy. Inak tomu nebude ani v prípade Slovenského speváckeho zboru ADOREMUS, ktorý si v spolupráci s členmi Slovenského komorného orchestra Bohdana Warchala pripravil pre milovníkov hudby Vianočný koncert.

Ilustračný obrázok k článku Druhý sviatok vianočný sa bude niesť v znamení hudby a to vďaka Vianočnému koncertu Adoremus a Warchalovci
Zdroj: Dnes24.sk

Hudobný zážitok umocní aj samotné miesto konania a to Katedrála sv. Martina. Už 26. decembra sa preto môžete tešiť na vianočnú hudbu interpretovanú v autentickom, monumentálnom sakrálnom priestore.

Pod vedením dirigenta Ewalda Danela a zbormajstra Dušana Billa zaznie známa zľudovelá Vianočná omša „Radostná zvesť“ Jozefa Halmu či inštrumentálne dielo Concerto grosso g mol č. 8 op. 6 Fatto per notte di Natale (Na Božie narodenie) Arcangela Corelliho, ktoré svojim naturelom zdôrazňuje a sprítomňuje atmosféru Vianoc. V programe zaznejú aj Vianočné koledy a nebude chýbať ani obľúbená Tichá noc Franza Grubera.

Jedinečný umelecký zážitok si môžete vychutnať 26. decembra v Dóme sv. Martina o 15:00.

Vstupné na koncert je 5 eur, predpredaj vstupeniek nájdete v sieti Ticketportal.

Prečítajte si tiež: Jubilejný 10. ročník Medzinárodného festivalu adventnej a vianočnej hudby prinesie do mesta predvianočnú atmosféru

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM