Maros Palesch Krimi

Drogový víkend v Bratislave

Bratislavskí policajti sa takmer denne stretávajú v uliciach hlavného mesta s drogovou trestnou činnosťou. Výsledkom je prílev zadržaných osôb na políciu a zaistenie podozrivého materiálu, ktorí ihneď zasielajú na expertízu.

Pre podozrenie z drogovej trestnej činnosti skončil počas víkendu na jednom z policajných oddelení 46-ročný Bratislavčan. Policajti ho skontrolovali v nedeľu, 27. februára, popoludní počas bežného výkonu služby na ul. Mokráň – Záhon ako spolujazdca vo vozidle VW – Golf. Keďže vo vozidle sa nachádzal podozrivý materiál a tak vzniklo podozrenie zo spáchania trestnej činnosti, Bratislavčana policajti predviedli na oddelenie. Po vypočutí ho umiestnili do cely policajného zaistenia. Vyšetrovateľ PZ začal trestné stíhanie vo veci zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi.

1,5 g podozrivej látky zaistili policajti v nedeľu 27. februára dopoludnia na Stavbárskej ulici v Bratislave u 28-ročného vodiča vozidla Škody Fábia. Podľa vyjadrenia vodiča má ísť o látku kokaín, ktorú si mal zadovážiť pre vlastnú potrebu. Či ide o túto drogu ukážu až výsledky expertízneho skúmania. Prípadom sa zaoberajú na Okresnom riaditeľstve PZ v Bratislave II.

Dnes, v pondelok 28. februára, zhruba 2 hodiny po polnoci kontrolovali policajti počas bežného výkonu služby na Závodnej ulici v Bratislave odstavené vozidlo BMW 728, ktorého vodičom bol 29-ročný Bratislavčan. Ten policajtom dobrovoľne vydal papierovú skladačku s obsahom neznámej látky, o ktorej uviedol, že ide o pervitín. Na základe tejto skutočnosti policajti vodičovi obmedzili osobnú slobodu a zaistený materiál zaslali na expertízne skúmanie. Poverený príslušník PZ vodiča k veci vypočul a následne prepustil na slobodu. Vecou sa policajti naďalej zaoberajú.

Zdroj: KR PZ Bratislava, Tatiana Kurucová

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM