Tomáš Stupavský Samospráva

Dragun svoj boj o post primátora vzdal. Rozhodol sa podporiť Kňažka

Jeden z výrazných kandidátov na post primátora Bratislavy Miroslav Dragun dnes oznámil, že sťahuje svoju kandidatúru. Aktivista z občianskeho združenia Nie ropovodu sa rozhodol, že ďalej bude podporovať Milana Kňažka.

Ilustračný obrázok k článku Dragun svoj boj o post primátora vzdal. Rozhodol sa podporiť Kňažka
Zdroj: Dnes24.sk

Na dnešnej tlačovej konferencii Dragun vysvetlil prečo sa rozhodol podporiť iného kandidáta. „ Môj názor je, že Milan Kňažko je slušný a férový chlap. Pri prezidentských voľbách som mu dal svoj hlas a budem ho voliť aj za primátora Bratislavy. Myslím si, že bude konať iba v prospech hlavného mesta," vyhlásil Dragun.

Milan Kňažko rozhodnutie Draguna prijal a priznal, že sa nikdy s nikým nerozprával o vzdaní kandidatúry alebo o podpore iných kandidátov. „Priznávam, že aktivity pána Draguna už istý čas sledujem a môžem potvrdiť, že takto by mala vyzerať iniciatíva občana,“ podotkol Kňažko.

Na otázku či by v budúcnosti bola možná jeho spolupráca s Miroslavom Dragunom, Kňažko odpovedal, že sa nebráni pracovať s ľuďmi, ktorí chcú konať v prospech mesta.

Počas tlačovej konferencie Dragun zároveň vyzval ďalšieho kandidáta Iva Nesrovnala, aby si premyslel, či chce vo svojej kandidatúre aj naďalej pokračovať. Prekáža mu hlavne nevysvetlené financovanie Nesrovnalovej kampane, keďže nikdy nepovedal koľko peňazí dostal za predaj svojho podielu v nemeckej advokátskej firme. Nesrovnal tvrdí, že si kampaň financuje sám.

Dragun sa však bude aj naďalej usilovať o post mestského poslanca.

Prednedávnom stiahla svoju kandidátku v prospech Kňažka aj strana Sieť. Tatiana Kratochvílová sa však s týmto rozhodnutím nestotožnila. „Moja hodnotová štruktúra sa líši od hodnôt ponúknutých za podporu kandidatúry Milana Kňažka,“ vyhlásila a pripomenula, že v rámci pravidiel však môže byť jej nominácia stiahnutá navrhovateľom bez ohľadu na jej stanovisko.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM