Rôzne Správy

Dopravný podnik vyskúša nový autobus. Cestujúcich bude voziť zadarmo

Ak v najbližších dňoch natrafíte na nový typ autobusu, nebojte sa a pokojne nastúpte. Odvezie vás dokonca zadarmo.

Ilustračný obrázok k článku Dopravný podnik vyskúša nový autobus. Cestujúcich bude voziť zadarmo
5
Galéria
Zdroj: imhd.sk

V nadchádzajúcich dňoch si v uliciach hlavného mesta budete môcť všimnúť nový typ autobusu bratislavskej MHD. Dopravný podnik Bratislava, a. s. (DPB) sa totiž rozhodol otestovať nový 12-metrový nízkopodlažný autobus značky Mercedes-Benz na CNG pohon.

„Informujeme cestujúcu verejnosť, že od 3. do 15. novembra budeme testovať autobus na CNG pohon z dôvodu overenia prevádzkových vlastností a ekonomiky prevádzky,“ uvádza DPB na webovej stránke.

Cestovanie zadarmo

Nakoľko autobus nebude počas doby testovania vybavený tarifným systémom, cestujúcich bude voziť bezplatne. Tešiť sa môžu najmä tí, ktorí využívajú linku č. 37, premávajúcu na trase Záhorská Bystrica – Most SNP, a linku č. 65, ktorá jazdí medzi Račou a Vrakuňou.

Testovací autobus spoznáte veľmi rýchlo. Od ostatných vozidiel MHD sa odlišuje tým, že je bielej farby. Kapacita autobusu je 99 cestujúcich.

Autobusy na CNG pohon

DPB už v minulosti testoval aj iný typ plynového autobusu značky Mercedes-Benz, ktorý neskôr aj odkúpil a zaradil do svojho vozidlového parku.

V súčasnej dobe sa vo vozidlovom parku nachádza celkovo 80 autobusov na CNG pohon, z toho 31 starých značky Karosa a 49 novších značky Solaris, Tedom a jeden autobus značky Mercedes.

38 nových autobusov DPB
5
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM