Nina Táborská Rôzne

Dopravný podnik Bratislava sa pripravuje na nové vozy. Takto to vyzerá, keď sa modernizujú depá + FOTO

V súvislosti s obnovou vozidlového parku sa začali 19. januára 2015 modernizovať aj údržbové základne Dopravného podniku Bratislava. V depách na Hroboňovej a na Jurajovom Dvore sa práce viditeľne posunuli vpred. Modernizácia vozovní je rozdelená do troch etáp.

Ilustračný obrázok k článku Dopravný podnik Bratislava sa pripravuje na nové vozy. Takto to vyzerá, keď sa modernizujú depá + FOTO
Zdroj: Dnes24.sk

Podmienkou Európskej komisie v súvislosti s nákupom nových električiek a trolejbusov spolufinancovaných z eurofondov bolo, aby DPB zabezpečil modernizáciu vozovní, ktoré by vyhovovali údržbe nových vozidiel. Modernizácia vozovní je rozdelená na tri etapy, pričom prvé dve sa majú realizovať z Operačného programu Doprava (OPD) 2007 – 2013, čo znamená, že tieto projekty musia byť zhotovené do konca roku 2015. Prvá etapa bude spolufinancovaná z eurofondov vo výške takmer 81 percent.

Na druhú etapu Modernizácie údržbových základní je už vysúťažený dodávateľ a termín realizácie je naplánovaný od mája 2015 do decembra 2015. Podľa hovorkyne DPB Adriany Volfovej sa tu vykonajú nasledovné práce: výstavba nových odstavných plôch pre trolejbusy, výstavba novej výpravne trolejbusov a výstavba nastavovacej a skúšobnej haly električiek.

„Dopravný podnik má v pláne realizovať projekt – dokumentáciu tretej etapy ešte tento rok, samotné stavebné práce by sa mohli realizovať koncom budúceho roka,“ vysvetlila Voflová.

V rámci tretej etapy sa bude pokračovať v modernizácii v depe Jurajov Dvor prevádzkovou údržbou trolejbusov a ťažkou údržbou trolejbusov, ale aj dielňami pre nové električky. Modernizovať sa bude aj vozovňa Krasňany, kde sa taktiež zabezpečí údržba pre nové električky alebo odstavná hala.

V tretej etape sa bude modernizovať aj depo autobusov Petržalka, kde sa rozšíria plochy pre autobusy, rozšíria sa opravárenské haly a podobne.

Prečítajte si tiež: Po obojsmernej električke bude v Bratislave oddnes jazdiť aj jednosmerná

Foto zdroj: DPB.

Modernizácia vozovní DPB
16
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM