Správy Samospráva

Dopravná situácia v Záhorskej Bystrici je neúnosná. Minister ignoruje dôvody

V súvislosti so zlou dopravnou situáciou požiadal starosta Záhorskej Bystrice Jozef Krúpa ministra dopravy Arpáda Érseka o pomoc. Jeho odpoveď mnohých nepotešila.

Ilustračný obrázok k článku Dopravná situácia v Záhorskej Bystrici je neúnosná. Minister ignoruje dôvody
3
Galéria
Zdroj: TASR

Z dôvodu výstavby cestnej svetelnej signalizácie v križovatke ulíc Československých tankistov a Bratislavská došlo k výraznému zhusteniu premávky cez centrum Záhorskej Bystrice. Mestská časť má problém s prejazdnosťou, tvoria sa zápchy a obyvatelia sú z toho nervózni.

Napísal list ministrovi

„Ide najmä o tranzitnú dopravu obyvateľov okolitých miest a obcí ako Stupava, Marianka, Borinka alebo Lozorno. Tieto autá využívajú cestu cez Záhorskú Bystricu ako tranzit, ktorý je pre nich výhodnejší ako spoplatnený prejazd diaľnicou,“ uvádza na webovej stránke mestská časť.

Starosta Jozef Krúpa preto napísal list ministrovi dopravy Arpádovi Érsekovi, v ktorom ho žiadal o vyňatie úseku diaľnice D2 od Lamača po križovatku Stupava – Juh od spoplatnenia pre osobné vozidlá. Povolenie by pomohlo odľahčiť neúnosnú dopravnú situáciu a zvýšiť bezpečnosť na cestách.

Zamietol žiadosť

Minister nakoniec poslal zamietavé stanovisko. Odôvodňuje ho tým, že prejazd diaľnicou bez spoplatnenia by bol nesystémovým krokom. „Keby pán minister býval u nás v Záhorskej Bystrici, tak by riešil problém hneď, ale takto aspoň vidíme, ako sme mu a aj ostatným poslancom, my ich voliči, na háku,“ reagoval nahnevaný diskutujúci na sociálnej sieti.

Starosta Záhorskej Bystrice sa však nevzdáva a chce sa s ministrom stretnúť osobne priamo na mieste, kde by mohol prehodnotiť svoje rozhodnutie.

Či by vyňatie úseku diaľnice od spoplatnenia problém vyriešilo, je otázne. „Problém vidím skôr v masívnej bytovej výstavbe bez toho, aby sa dopredu riešil dopad na dopravnú infraštruktúru. Ešte bude veselo v rannej špičke, až sa nasťahujú noví obyvatelia Greenvie a ďalších projektov na okolí,“ myslí si ďalší z diskutujúcich.

Ilustračný obrázok

Zmena dopravného značenia v Záhorskej Bystrici
3
Galéria
Zdroj: Bratislava - Záhorská Bystrica
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM