Maros Palesch Krimi

Dopravná polícia zvyšuje informačnú kampaň

Informácie o rizikách na cestách Slovenskej republiky zverejňuje ministerstvo vnútra na svojej webovej stránke. Vodič sa na nej dozvie o rizikových úsekoch ciest podľa krajov, okresov alebo jednotlivých tried ciest až po miestne komunikácie.

Na stránke www.minv.sk v sekcii polícia – služby Policajného zboru – dopravná polícia – dopravná nehodovosť v SR podľa neho dopravná polícia informuje o aktuálnych následkoch dopravných nehôd.

„Ak napríklad pôjde vodič z Bratislavy do Považskej Bystrice po ceste I/61, dozvie sa o nehodových úsekoch a miestach, ktoré má na tejto ceste absolvovať. Riziko dopravnej nehody tak môže vziať do úvahy a prispôsobiť mu svoj spôsob jazdy najmä v rizikových miestach, zároveň je informovaný o hroziacom riziku podľa toho, či ide o riziko zo strany vodičov motorových vozidiel alebo chodcov a cyklistov,“ uviedol riaditeľ Odboru dopravnej polície Prezídia Policajného zboru SR Milan Hamár.

Ako dodal, polícia v tejto súvislosti pripravuje informačný krok k zavedeniu označenia nehodových úsekov a miest na našich cestách tak, ako je to v niektorých európskych štátoch. Inštalovať dopravné značky upozorňujúce na nehodový úsek a nehodové miesto by podľa neho mali v septembri tohto roka v rámci pripravovanej novely vyhlášky. V súvislosti s tým možno očakávať prísnejší postup polície pri posudzovaní priestupkov spáchaných na týchto úsekoch a miestach.

Na internetovej stránke dopravnej polície má vodič podľa Hamára možnosť dozvedieť sa aj ďalšie zaujímavosti a informácie zo všetkých oblastí cestnej dopravy, z výkonu služby dopravnej polície, štatistických údajov o dopravných nehodách, činnosti a úlohách dopravnej polície a informácie k zákonom a predpisom súvisiacim s bezpečnosťou na cestách. Cieľom informačného úsilia Policajného zboru SR je zlepšiť bezpečnosť na cestách prostredníctvom lepšej informovanosti vodičov.

Zdroj + foto: TASR ilustr. tofo: ASOS 18 123

NEH_USEKY
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM