Tomáš Stupavský Rôzne

Dopravcovia sa „bijú“ o Viedeň. Slovak Lines predáva lístky, ktoré je možné využiť aj na viedenskú MHD

Chystáte sa navštíviť Viedeň? Vedzte, že sa na vás v súčasnosti atraktívne ceny lístkov len pohrnú. Napríklad spoločnosť Slovak Lines už okrem cestovania z Bratislavy do hlavného mesta Rakúska za 1 euro ponúka lístok, ktorý môžete následne využiť aj na viedenskú MHD.

Ilustračný obrázok k článku Dopravcovia sa „bijú“ o Viedeň. Slovak Lines predáva lístky, ktoré je možné využiť aj na viedenskú MHD
Zdroj: TASR

Začiatkom júla oznámil súkromná spoločnosť RegioJet, že na jeseň tohto roka plánuje spustiť pravidelnú linku, ktorá by spájala Bratislavu a Viedeň, čoby značne zvýšilo konkurenciu medzi slovenskými autobusovými dopravcami.

Počas leta „nezaspal na vavrínoch“ ani dopravca Slovak Lines a zaviedol novinku v podobe zlacneného lístka na trase medzi dvoma hlavnými mestami, čím sa snažil zlepšiť ponuku a služby svojim cestujúcim.

Od 19. júna sa tak ľudia mohli odviesť z Bratislavy do Viedne za 1 euro, avšak podmienkou je kúpa lístkov cez internet. Spoločnosť túto novinku nazvala „Horúci lístok“. Viac sa dočítate tu.

Lístok platí len v centre

Okrem toho nedávno Slovak Lines predstavil verejnosti ďalší benefit spojený s rakúskou metropolou. Pri zakúpení produktu Wien ticket budete môcť cestovať z Bratislavy do Viedne a následne využívať aj tamojšiu MHD.

No zakúpený lístok bude platiť v zóne Wien VOR Zone 100, čo je viacmenej historické centrum mesta. Wien ticket si môžete kúpiť cez internet, v sieti predajných miest alebo priamo u vodiča. Vybrať si môžete jednosmerný alebo obojsmerný lístok. Pri jednosmernom využijete cestovanie MHD iba v ten istý kalendárny deň a v prípade obojsmerného iba v prvý deň cesty, ktorý je vyznačený na cestovnom lístku.

V súčasnosti spája dve hlavné mestá susedných štátov a súčasne aj dve európske letiská denne 23 autobusov Slovank Lines. V autobusoch okrem toho je zriadené bezplatné Wi-Fi pripojenie, cestujúci dostávajú občerstvenie, dennú tlač, či časopisy.

Cenník cestovného Bratislava – Viedeň:

Kategória Jednosmerné Jednosmerné Obojsmerné Obojsmerné
  Základné Wien ticket Základné Wien ticket
Cestujúci od 26 – 60 rokov 7,70 € 13,20 € 14,30 € 19,80 €
Mládež od 13 – 26 rokov, seniori nad 60 rokov 6,90 € 12,40 € 12,90 € 18,40 €
Deti od 4 – 13 rokov 3,90 € 6,70 € 7,20 € 10,00 €
Deti od 0 – 4 rokov 1,50 € 1,50 € 2,90 € 2, 90 €

Prečítajte si tiež: RegioJet prichádza s veľkou novinkou! Plánuje spustiť autobusovu linku na trase Bratislava – Viedeň

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM