Rôzne

Dominika Cibulková si nepodareným vtipom poriadne zavarila. Môže dostať pokutu až 200-tisíc eur!

Toto Dominike Cibulkovej veľmi nevyšlo! Slovenská tenistka si chcela vystreliť zo svojho priateľa Michala Navaru, keď zverejnila na sociálnej sieti fotografiu jeho občianskeho a vodičského preukazu so statusom „Nájdite päť rozdielov“. Jej nevydarený vtip vydržal na internete iba niekoľko hodín.

Ilustračný obrázok k článku Dominika Cibulková si nepodareným vtipom poriadne zavarila. Môže dostať pokutu až 200-tisíc eur!
Zdroj: Dnes24.sk

Pod fotografiou Dominiky Cibulkovej sa okamžite rozvírila vášnivá, prevažne negatívna diskusia, preto ju po chvíli zo sociálnej siete stiahla. 26-ročná Bratislavčanka si asi neuvedomila, aké problémy sebe aj svojmu partnerovi týmto počinom mohla spôsobiť.

Ľudia, ktorí fotku komentovali, sa vyjadrovali v štýle, že ďakujú Dominike za osobné údaje jej partnera, teraz si budú môcť na jeho meno obyvatelia celého Slovenska nakúpiť krásne a drahé veci.

Je zakázané zverejniť rodné číslo

„Za osobné údaje sa považuje čokoľvek, vďaka čomu sa dá konkrétna osoba identifikovať. Nejedná sa iba o meno, vek, adresa, ale dokonca aj fotografia zverejnená na internete,“ uviedla pre Bratislava24.sk odborníčka v oblasti ochrany osobných údajov Marcela Macová.

Ako ďalej Macová doplnila, ľudia by si mali dávať pozor čo na sociálne siete zverejňujú, pretože na internete sa všetky údaje uchovávajú. Zneužiť sa tak dajú aj desiatky rokov staré informácie.

„Ak sa rozhodnete odhaľovať niekoho osobné údaje na internetovej sieti, musíte sa uistiť či sa jedná o zákonne zverejnené údaje. Čo však za žiadnych okolností nemôžete nikde na internete zverejňovať, je rodné číslo, tak hovorí zákon o ochrane osobných údajov,“ priblížila Macová.

V prípade, že dôjde k porušeniu tohto ustanovenia, Úrad o ochrane osobných údajov môže udeliť pokutu až do výšky 200-tisíc eur.

Prečítajte si tiež: Dominika Cibulková vám dovolí nazrieť do svojho súkromia. Výstavu umiestnila do Eurovei

Zdroj foto: Instagram Dominika Cibulková

Kariéra Dominiky Cibulkovej
10
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM