Futbal

Domáce víťazstvo: ŠK Slovan Bratislava - Dukla Banská Bystrica 3:1

Futbalisti ŠK Slovan Bratislava zvíťazili v nedeľňajšej dohrávke 8. kola Fortuna ligy 2014/2015 nad FK Dukla Banská Bystrica 3:1.

Ilustračný obrázok k článku Domáce víťazstvo: ŠK Slovan Bratislava - Dukla Banská Bystrica 3:1
Zdroj: TASR

Domáci položili základ svojho úspechu už v prvom polčase, keď na otvárací gól Davida Střihavku z 2. minúty odpovedali Seydouba Soumah a premiérovým zásahom v drese Slovana aj Samuel Štefánik. V 83. minúte zasadil hosťom rozhodujúci úder Juraj Halenár.

Zverencom trénera Františka Straku patrí v tabuľke priebežná 3. priečka s 15-timi bodmi, na lídra AS Trenčín strácajú dva. Kvôli povinnostiam v pohárovej Európe však majú k dobru ešte dve stretnutia, z toho jedno práve proti Trenčínu.

Už v 2. minúte prepadli „belasí“ v defenzívnej činnosti, čo malo za následok úvodný gól stretnutia. Po rýchlej akcii hostí po pravom krídle sa lopta dostala k Střihavkovi, ktorý ju poľahky poslal za Perniša – 0:1. Hoci sa domáci pomalšie rozbiehali, odpoveď na seba nenechala dlho čakať. O štyri minúty neskôr vysunul Štefánik kolmou prihrávkou za obranu Dukly Soumaha, ktorý umiestnil loptu za Boroša – 1:1. O chvíľu nato ponúkol Peltier gól ďalšou peknou prihrávkou Fořtovi, ten však mieril len do brankára hostí a odrazená lopta zapadla vedľa bočnej siete. Bystričania hrozili naopak z rýchlych kontier, ktorými odhalili štrbiny v defenzíve Slovana, no tá za pomoci brankára Perniša zakaždým odolala. Po polhodine si nedala pozor tentoraz hosťujúca defenzíva na prvú vlnu nabiehajúcich hráčov Slovana, Peltierova prihrávka sa dostala až k Štefánikovi, ktorý so šťastím dosiahol svoj premiérový gól v „belasom“. Záver prvého dejstva režírovali domáci hráči, no tretí gól nepridali.

Po zmene strán sa oň pokúšal v 50. minúte Halenár, jeho dobre zahratý priamy kop však vytesnil skvelým zákrokom Boroš. Už o päť minút neskôr mohol zaznamenať druhý gól v zápase Štefánik. Z ľavej strany sa prepracoval až do zakončenia, no v poslednej chvíli ho hosťujúci hráči zblokovali. Bystričania sa viackrát v ďalšom priebehu stretnutia nechali zatlačiť na vlastnej polovici, no kombinácia domácich nepredstavovala pre nich výraznejšie nebezpečenstvo. Desať minút pred koncom sa z ničoho nič dostal do dobrej príležitosti hosťujúci Střihavka, ktorý po pravej strane vbehol do šestnástky, no svojou strelou trafil len Perniša. V 83. minúte sa tak na opačnej strane potvrdilo známe pravidlo nedáš-dostaneš. Soumah zamotal hlavu bystrickej obrane, a hoci sám sa do zakončenia nedostal, gól ponúkol Halenárovi. Tomu sa podarilo prekonať Boroša až na druhýkrát a stanovil tak konečné skóre duelu v pomere 3:1.

František Straka, tréner Slovana: „Bolo to ťažké stretnutie. Súper hral veľmi dobre, zdravo a drzo. Nevstúpili sme do duelu dobre, čo nám narušilo psychiku. Rýchlo sme však odpovedali a následne to bolo o šanciach. My sme tie naše dokázali premeniť. Musíme sa vrátiť späť na zem po eufórii z Ligy majstrov. Mám k nášmu výkonu výhrady, budeme si musieť rozobrať najmä defenzívnu činnosť.“

Norbert Hrnčár, tréner Banskej Bystrice: „Odohrali sme veľmi slušný zápas, čo sa týka herného prejavu a spôsobu hry. Neboli sme dôslední v koncovke, tam sa prejavila skúsenosť domácich. Teší ma, že sme si vypracovali šance a držali Slovan v strachu o výsledok do posledných chvíľ. Skúsené mužstvá takto vyhrávajú.“

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM