Kultúra Správy Samospráva

Dom kultúry v Ružinove otvára prvú galériu. Výstava bude patriť trom významným umelcom

V Ružinove si budete môcť v týchto dňoch pozrieť výstavu Obrazy a sochy, ktorá predstaví diela Ivana Patúca, Ingrid Zámečníkovej a Stanislava Bubána.

Ilustračný obrázok k článku Dom kultúry v Ružinove otvára prvú galériu. Výstava bude patriť trom významným umelcom
Zdroj: Cultus Ružinov

Bratislavská mestská časť Ružinov a Cultus Ružinov vás pozývajú na otvorenie Ružinovskej galérie, ktorá bude sídliť v priestoroch foyer Domu kultúry Ružinov. Spolu s kurátorkou Máriou Horváthovou ju slávnostne otvorí starosta Ružinova Dušan Pekár vernisážou s názvom Obrazy a sochy vo štvrtok 21. septembra o 18:00 hod.

Výstava bude patriť trom významným umelcom z Ružinova – Ivanovi Patúcovi, Ingrid Zámečníkovej, Stanislavovi Bubánovi, a potrvá do 5. novembra. Ružinovčania si ju budú môcť pozrieť zadarmo. Bratislava24.sk informoval Stanislav Šenc z miestneho úradu v Ružinove.

Prvá galéria

Otvorenie Ružinovskej galérie je podnetným kultúrnym počinom, ktorý výrazným spôsobom obohatí spoločenské aktivity tohto vyhľadávaného kultúrneho zariadenia a ružinovským umelcom prináša možnosť prezentovať svoje diela na domácej pôde. Traja umelci, ktorí uvádzajú cyklus výstav patria k výrazným zjavom slovenskej výtvarnej scény a veríme, že svojimi dielami oslovia návštevníkov.

„Prvá ružinovská galéria je dôkazom toho, že kultúra v Ružinove doslova rastie z roka na rok. Teší ma, že práve náš Dom kultúry Ružinov sa môže pochváliť nielen postupne rekonštruovanými priestormi, ale aj tým, že je dejiskom unikátnych podujatí, akcií a výstav. V našej mestskej častí je mnoho talentovaných umelcov a týmto im dávame príležitosť, aby ich diela mohli obdivovať všetci,“ povedal starosta Ružinova Dušan Pekár.

Otvorenie Ružinovskej galérie a výstava sa koná aj vďaka finančnej podpore Bratislavského samosprávneho kraja. Viac informácií nájdete na webovej stránke cultusruzinov.sk.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM