Správy Samospráva

Dom kultúry v Dúbravke je zase o niečo bližšie k vytúženej rekonštrukcii

Kultúrny stánok v bratislavskej Dúbravke by sa mal onedlho zmeniť k lepšiemu. Samospráva má architektonický návrh rekonštrukcie a už aj potrebné financie.

Ilustračný obrázok k článku Dom kultúry v Dúbravke je zase o niečo bližšie k vytúženej rekonštrukcii
5
Galéria

Staručký Dom kultúry v Dúbravke, ktorý slúži verejnosti už od roku 1986, čaká zmena. Mestská časť už v marci vyhlásila architektonickú súťaž na jeho rekonštrukciu, v ktorej uspel návrh bratislavského architekta Miroslava Vrábela.

Chýbali peniaze

„Víťaz predložil návrh na vypracovanie kompletnej projektovej dokumentácie vo výške 195-tisíc eur,“ priblížil prednosta miestneho úradu Rastislav Bagar. „So sumou 50-tisíc eur sme počítali vopred, chýbalo nám teda 145-tisíc.“

Tie sa samospráve napokon podarilo získať. „Dúbravskí poslanci na poslednom zasadnutí schválili navýšenie rozpočtu zo sumy 50-tisíc eur na 195-tisíc eur na vypracovanie projektovej dokumentácie na prestavbu a rekonštrukciu kultúrneho domu,“ Bratislava24.sk informovala hovorkyňa Dúbravky Lucia Marcinatová.

Zmeny v rozpočte

Úrad navrhol presunutie 100-tisíc eur z plánovanej rekonštrukcie strechy miestneho úradu na Žatevnej 4. „Nakoľko sa rozmýšľa nad presťahovaním miestneho úradu do kultúrneho domu, nebolo by to ekonomicky výhodné,“ vysvetlil Bagar. Ďalšia časť peňazí bude presunutá z financií určených na drobné opravy v dome kultúry. „Nemá zmysel robiť drobné úpravy, keď sa plánuje rekonštrukcia,“ do­dal.

Tieto zmeny v rozpočte nebudú mať podľa prednostu žiaden dopad na zmenu výšky prebytku rozpočtu. Zmenu v rozpočte podporilo 18 z 20 prítomných poslancov.

Dôvodom vyhlásenia architektonickej súťaže bol súčasný stav objektu, jeho technické a funkčné zostarnutie. Ročne vkladá mestská časť do kultúrneho domu 250 až 300-tisíc eur. „Zrekonštruovaním, zateplením a presťahovaním viacerých budov miestneho úradu pod jednu strechu vieme ušetriť na energiách a splácať úver,“ dodala na záver Marcinatová.

Zdroj: Bratislava - Dúbravka
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM