Správy Samospráva

Dom kultúry Lúky čaká rekonštrukcia. Výsledkom bude moderný dizajn stavby

Mestská časť Bratislava Petržalka v týchto dňoch začína s rekonštrukciou druhého najväčšieho kultúrneho stánku. Výsledok vás príjemne prekvapí.

Ilustračný obrázok k článku Dom kultúry Lúky čaká rekonštrukcia. Výsledkom bude moderný dizajn stavby
9
Galéria
Zdroj: Bratislava - Petržalka

Fasáda s moderným dizajnom, zateplenie, výmena časti okien a vynovený vstupný priestor, to všetko je súčasťou prvej etapy rekonštrukcie Domu kultúry Lúky v Petržalke.

Dlhoočakávaná rekonštrukcia

Mestská časť v týchto dňoch začína s rekonštrukciou druhého najväčšieho kultúrneho stánku na sídlisku. „Chceme aj tento priestor zmodernizovať, viac ho otvoriť Petržalčanom, aby si sem našli cestu a mohli ho intenzívnejšie využívať,“ vysvetľuje petržalský starosta Vladimír Bajan.

V prvej etape sa zrekonštruuje časť fasády a vstupná časť. Vo vynovených priestoroch mestská časť plánuje umiestniť Infopoint s informáciami o Petržalke, detské centrum či tzv. kultúrny inkubátor, ktorý si budú môcť prenajať rôzne občianske združenia, spolky, podnikatelia, ale aj jednotlivci. Kedy a v akej miere sa podarí tieto vízie zrealizovať, alebo ich nahradí iný nápad, je otázkou blízkej budúcnosti.

Spomínaná časť rekonštrukcie je aj dobrým príkladom spolupráce samospráv. Financie na projektovú dokumentáciu totiž poskytol Bratislavský samosprávny kraj. Ďalšie priestory prídu na rad v ďalšej etape rekonštrukcie.

Zdroj: Bratislava - Petržalka
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM