Tomáš Stupavský Samospráva

Dokončenie Štúrovej ulice rovnako v nedohľadne. “Aspoňže“ sa od februára na ňu robotníci vrátia

Obyvateľom Bratislavy a hlavne Štúrovej ulice už pomaly dochádza trpezlivosť. Spoločne sa pýtajú do kedy bude centrum mesta špatiť veľká diera? Bohužiaľ zatiaľ to nevie ani magistrát ani spoločnosť, ktorá rekonštrukciu zabezpečuje.

Ilustračný obrázok k článku Dokončenie Štúrovej ulice rovnako v nedohľadne. “Aspoňže“ sa od februára na ňu robotníci vrátia
Foto: Tomáš Stupavský / Zdroj: Dnes24.sk

Obyvateľom Bratislavy a hlavne Štúrovej ulice už pomaly dochádza trpezlivosť. Spoločne sa pýtajú do kedy bude centrum mesta špatiť veľká diera? Bohužiaľ zatiaľ to nevie ani magistrát ani spoločnosť, ktorá rekonštrukciu zabezpečuje.

O chvíľu bude tomu presne rok odkedy sa obľúbená ulica v centre mesta uzavrela a doprava z nej bola odklonená na okolité komunikácie. Konzorcium troch firiem na čele s Eurovia SK presne 27. januára hrdo vyhlasovalo, že 15. marca 2015 sa budú môcť ľudia previesť cez Štúrovú po nových električkových pásoch.

Zhotoviteľ predloží harmonogram prác

No spoločnosť si už konečne sňala “ružové okuliare“ a musela priznať, že termín určite nedodrží. Aké sú dôvody nesplnenia tejto úlohy, to nikto nevie. Ako to už na Slovensku býva, jeden sa vyhovára na druhého.

Prečítajte si tiež: Podnikatelia sa zhodujú: Rekonštrukcia Štúrovej ulici nás doslova likviduje

Na Štúrovej ulici by sa malo začať opäť pracovať v priebehu februára.* „Zhotoviteľ stavby ma uistil, že vtedy sa na ulicu vráti stavebný ruch, pričom firma nám predloží presný harmonogram prác. Je predsa nemysliteľné, aby boli obyvatelia, podnikatelia rukojemníkmi manažérskeho zlyhávania predchádzajúceho vedenia,"* uviedol primátor Ivo Nesrovnal.

Dátum, na aký sa prestavba posúva, zatiaľ nikto nepozná. „Termín dokončenia bude známy až potom, čo zhotoviteľ predloží presný plán výstavby a Magistrát hlavného mesta ho odsúhlasí," pre Bratislava24.sk prezradila hovorkyňa mesta Ivana Skokanová.

Výhovorky alebo reálne problémy

Práce údajne spomalili aj zmeny v projekte. Na Štúrovej ulici sa napríklad posúvala zástavka hromadnej dopravy. „Už bolo vydané nové stavebné povolenie, po jeho správoplatnení sa začnú práce i na ďalších stavebných objektoch,“ dodala hovorkyňa spoločnosti Eurovia SK.

Či už ide o chabé výhovorky alebo reálne problémy to vedia azda len v podniku Eurovia SK a v kancelárií primátora. Pretože posunutie zástavky MHD určite nezapríčinilo, že sa počas posledného pol roka na ulici takmer vôbec nepracovalo.

Zrekonštruovanú Štúrovú by okrem samotných obyvateľov privítali aj tamojší podnikatelia, ktorí na povrchnosť a laxný prístup kompetentných, doplácajú predovšetkým nízkymi zárobkami. Niekoľko prevádzok už muselo svoju existenciu ukončiť a iné k tomu nemajú ďaleko.

Preto dúfajme, že sa všetky zložky, ktoré sú zodpovedné za stav aký v súčasnosti na Štúrovej ulici prevláda, zobudia a spoločnými silami vrátia tomuto miestu jeho pravú tvár.

Prečítajte si tiež: Komentár: Vrahom nie je záhradník, zabijakom je naše mesto

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM