Samospráva

Dokedy bude nad Draždiakom vysoké napätie?

Poslancov zaujíma využitie finančných prostriedkov vo výške okolo 430 tisíc eur, ktoré v minulosti dala spoločnosť Dalkia miestnej samospráve na spolufinancovanie prekládky.

Ilustračný obrázok k článku Dokedy bude nad Draždiakom vysoké napätie?
Zdroj: Dnes24.sk

Prekládkou vysokého napätia, ktoré vedie ponad obľúbené prírodné kúpalisko Draždiak v bratislavskej Petržalke, by sa mala mestská časť zaoberať v septembri. Rozhodli o tom petržalskí poslanci na dnešnom rokovaní miestneho zastupiteľstva.

Nekonečná téma

Miestny parlament totiž prijal uznesenie, na základe ktorého žiada na najbližšie zasadnutie komplexnú informáciu o uvedenej prekládke. Zároveň poslancov zaujíma využitie finančných prostriedkov vo výške okolo 430-tisíc eur, ktoré v minulosti dala spoločnosť Dalkia miestnej samospráve na spolufinancovanie prekládky.

O prekládke vysokého napätia sa v najväčšej bratislavskej mestskej časti hovorí už niekoľko rokov. Práve predmetné vysoké napätie bráni tomu, aby sa z vyhľadávaného prírodného kúpaliska stalo kúpalisko oficiálne.

S tým súvisí podľa miestneho poslanca Olivera Kríža aj fakt, že mestská časť nemôže na obnovu areálu čerpať finančné zdroje z eurofondov či rôznych dotácií.

Budeme za kúpanie platiť?

Už v minulosti sa síce hovorilo o spoplatnení kúpaliska po jeho zoficiálnení, mestská časť by však na druhej strane mohla areál zrevitalizovať, pribudnúť by mohli toalety, prezliekarne či prebaľovacie pulty pre mamičky s deťmi.

Hoci Veľký Draždiak nie je oficiálnym prírodným kúpaliskom, miestna samospráva aj počas tohtoročného leta, podobne ako po minulé roky, zabezpečila záchrannú zdravotnú službu. Vykonávajú ju dvaja vyškolení záchranári prepojení na Integrovaný záchranný systém a vybavení záchranným člnom a záchranárskym výstrojom.

Sídli primárne v severozápadnej časti jazera, v čase od 10.00 do 19.00 h. Návštevníkom je v prípade potreby k dispozícii denne, teda aj počas sviatkov a víkendov, a to do 31. augusta.

Čítajte aj: Na Draždiaku aj toto leto dozrú na plavcov záchranári

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM