Nikola Richterová Samospráva

Dohoda Bratislavského kraja a rakúskeho Burgenlandu: Spolupráca sa zameria aj na cestovný ruch

Upevniť priateľské vzťahy, posilniť ekonomické a kultúrne zväzky a prehĺbiť dobré susedské vzťahy. To sú základné motívy návrhu Dohody o spolupráci medzi Bratislavským samosprávnym krajom (BSK) a Spolkovou republikou Burgenland, ktorý dnes schválili poslanci BSK.

Ilustračný obrázok k článku Dohoda Bratislavského kraja a rakúskeho Burgenlandu: Spolupráca sa zameria aj na cestovný ruch
Zdroj: TASR

Cieľom dohody, ktorú štatutári oboch samospráv majú podpísať na obdobie rokov 2015 – 2019, je lepšia koordinácia cezhraničnej spolupráce a ďalšie prehĺbenie aktivít v najrozličnejších oblastiach.

BSK a Burgenland sa dohodli na spolupráci v deviatich oblastiach – od cestovného ruchu, cez krízové riadenie a ochranu pred povodňami, dopravu, územné plánovanie, kultúru, šport, vedu a výskum, až po spoluprácu v oblasti pracovného trhu a poradenstva pre migrantov.

Ako sa v predmete dohody píše, oba regióny chcú na základe tejto dohody dosiahnuť lepšiu koordináciu a synergiu svojich aktivít, využívanie odborného potenciálu a všetkých dosiahnutých výsledkov a predísť vykonávaniu paralelných prác.

Každoročné stretnutia samospráv

Podľa dohody sa pracovníci jednotlivých oddelení či odborov oboch samosprávnych celkov budú stretávať minimálne raz ročne. V prípade potreby budú vytvorené konkrétne projektové tímy.

Začiatok spolupráce Bratislavského samosprávneho kraja s Burgenlandom sa traduje už od založenia neformálneho zoskupenia Centrope v roku 2003, keď sa začali prvé projektové aktivity v rámci cezhraničnej

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM