Adriana Banásová Rôzne

DOD na bratislavskom letisku: Viete, aké suveníry si nemôžete doviesť z dovolenky? + FOTO

Bratislavské letisko otvára v týchto dňoch opäť svoje brány pre verejnosť. Po tretí raz sa v dňoch od 13. do 15. augusta konajú pre záujemcov exkurzie v rámci Dní otvorených dverí (DOD).

Ilustračný obrázok k článku DOD na bratislavskom letisku: Viete, aké suveníry si nemôžete doviesť z dovolenky? + FOTO
Zdroj: TASR

Celkovo sa na nich podľa hovorkyne letiska Veroniky Ševčíkovej zúčastní 1200 ľudí, ktorí sa predtým museli zaregistrovať cez internetovú stránku Letiska M. R. Štefánika.

Návštevníci absolvujú prehliadku verejnej aj neverejnej časti terminálu. Na úvod exkurzie sa im predstavia aj bratislavskí colníci, ktorí ukážu, aké suveníry nie je povolené nosiť z dovoleniek, napríklad pancier z korytnačky či krokodílie čižmy.

Ľudia si tiež môžu pozrieť prácu policajných psovodov a zamestnanci bezpečnostnej ochrany letiska im priblížia nevyhnutné bezpečnostné opatrenia, ktoré platia na letiskách. Zároveň ukážu aj zakázané predmety, ktoré nemožno vziať na palubu lietadla.

Prečítajte si tiež: Za bratislavské letisko sa hanbiť skutočne nemusíme. Týchto 7 vecí vás o tom presvedčí

Na odstavnej ploche letiska čaká na ľudí prehliadka vládneho špeciálu – lietadla Tupolev TU-154. Novinkou je podľa Ševčíkovej oproti minulému roku napríklad ukážka záchranárskeho vrtuľníka Agusta A109 K2 či lietadla Zlin Z-142 patriaceho Žilinskej univerzite v Žiline, ktoré slúži na základný výcvik pilotov.

Návštevní majú tiež tento rok možnosť zalietať si na leteckom simulátore a už tradične môžu vidieť aj letiskovú techniku, konkrétne hasičské vozidlo Scania.

ilustračná foto

DOD na letisku M. R. Štefánika
7
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM