Nina Táborská Samospráva

Pomoc pre tých, ktorí pomáhajú. Mesto poskytne príspevok organizáciám, ktoré sa venujú ľuďom bez domova

Hlavné mesto SR Bratislava podporí dotáciou organizácie, ktoré sa venujú ľuďom bez domova a pomáhajú pri ich integrácii. Oddnes až do 10. júla môžu takéto organizácie požiadať hlavné mesto o nenávratný finančný príspevok.

Ilustračný obrázok k článku Pomoc pre tých, ktorí pomáhajú. Mesto poskytne príspevok organizáciám, ktoré sa venujú ľuďom bez domova
Zdroj: TASR

Ako zdôraznil primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal, cieľom samosprávy je pomáhať ľuďom, ktorí majú záujem opätovne sa začleniť do spoločnosti. „Som preto veľmi rád, že môžeme aj takýmto spôsobom podať pomocnú ruku,“ uviedol Nesrovnal.

O finančný príspevok sa môžu uchádzať žiadatelia, ktorí pôsobia v sociálnej oblasti a venujú sa práci s ľuďmi bez domova. Môžu to byť neziskové organizácie, občianske združenia, nadácie, registrované cirkvi alebo náboženské spoločnosti.

Ako spresnila hovorkyňa Bratislavy Ivana Skokanová, účelom grantovej výzvy je podporiť projekty konkrétnych aktivít, ktorých cieľom je revitalizácia verejných priestranstiev hlavného mesta, prioritne exponované lokality vyhľadávané ľuďmi bez domova.

„Rovnako mesto podporí realizácie pracovných aktivít s ľuďmi bez domova s cieľom ich postupnej socializácie a osvojovania si pracovných návykov a zručností,“ dodala.

Informácie nájdu žiadatelia na webstránke mesta www.bratislava.sk. Na tejto stránke budú najneskôr do 31. júla zverejnení aj úspešní žiadatelia.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM