Maros Palesch Rôzne

Dobrovoľníci v Petržalke po piatkovej akcii

Do prvého z Dní dobrovoľníctva v Petržalke, ktoré vyhlásila nezisková organizácia Bratislavské regionálne ochranárske združenie BROZ spolu s mestskou časťou Bratislava - Petržalka sa zapojilo 50 dobrovoľníkov.

Pomôcť životnému prostrediu v lokalite so štvrtým stupňom ochrany prírody sa rozhodli šiestaci a siedmaci ZŠ Turnianska, zamestnanci petržalského miestneho úradu a spoločnosti IBM a technickú podporu akciu zabezpečil miestny podnik Verejnoprospešných služieb Petržalka.

Od odpadkov dobrovoľníci čistili nielen časti chráneného územia okolo Chorvátskeho ramena ale aj časť lesíka za cyklistickou hrádzou. Objavili väčšie i menšie staršie i nové čierne skládky. Okrem tradičného odpadu, ako sú plastové fľaše a plechovky od nápojov, vyzbierali veľké kusy starého stavebného odpadu, staré pneumatiky, káble, igelitové fólie, rozbité fľaše, staré koberce a vrecia.

**Zajtra Dni dobrovoľníctva pokračujú v dvoch prírodných územiach – vo vtáčom území Soví les a chránenom areáli Hrabiny. **

Účasť už vopred ohlásili dobrovoľníci z občianskeho združenia INEX Slovakia, Rómovia z občianskeho združenia Integrasa, pracovníci petržalského miestneho úradu, dôchodkyne z miestneho klubu dôchodcov na Haanovej ulici a ďalší neorganizovaní dobrovoľníci.

Záujemcovia o zbieranie odpadkov v týchto lokalitách sa stretávajú už ráno o 9,00 hod. pred Ekonomickou univerzitou.

Zdroj + foto: MČ Bratislava – Petržalka, Mária Grebeňová-Laczová

dobrovolnici
4
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM