Maros Palesch Rôzne

Dobrovoľníci pomáhali v Petržalke

BRATISLAVA - PETRŽALKA, 18.06.2011. Počas tohtoročného projektu Nadácie Pontis Naše mesto sa dobrovoľníckej aktivity, pod gesciou mestskej časti Bratislava-Petržalka chopilo okolo 120 ľudí z 15 spoločností.

V Základnej škole na Nobelovom námestí starosta Vladimír Bajan zastihol so srdečným úsmevom na tvári veľvyslankyňu Nórskeho kráľovstva Trine Skymoen. V pracovnom odeve spolu s celým osadenstvom veľvyslanectva a ostatými dobrovoľníkmi sa podieľala na skrášlení areálu školy. Vysadili mladé stromčeky japonskej čerešne, zasiali trávu, namaľovali lavičky a didaktické hry na chodníky v areáli školy a spolu s pracovníkmi Slovnaftu a IBM mali o tri hodiny prácu hotovú. Veľký kusisko práce pri maľovaní rozmerného vestibulu urobili napríklad zamestnanci Johnson Controls, ktorí si predĺžili dobrovoľnícku „pracovnú smenu“ aby pred koncom školského roka mali žiaci vstupnú halu v novom farebnom šate.

Ďalší firemní dobrovoľníci zo Slovnaftu, IBM, Swiss Re, KPMG, Dell, AT&T a Johnson Controls, Philip Morris v materských školách na Gessayovej, Pifflovej a Strečnianskej ulici maľovali ploty, čo im farby, maliarske valčeky a štetky stačili. Popoludní sa do tajov elektronickej komunikácie pod vedením mladého dobrovoľníka z ČSOB s nadšením pustili petržalskí dôchodcovia, aby sa na diaľku čo najskôr vedeli dorozumieť a mali na to založené e-mailové kontá.

Veľká vďaka všetkým, ktorí sa do piatkových dobrovoľníckych aktivít zapojili a ukázali tak ostatným, že nie všetko môžu nahradiť peniaze. Dnešné podujatie v rámci projektu Naše mesto, do ktorého sa mestská časť Petržalka zapojila projektom Pekný svet, určite splnilo svoj účel- spojilo ochotu, nadšenie, šikovnosť rúk a um dobrovoľníkov pre dobrú vec a v prípade dôchodcov vytvorilo aj vďačný generačný mostík.

**„ Ďakujem Nadácii Pontis, že zorganizovala tento dobrovoľnícky projekt. Potvrdilo sa, že toto podujatie je o srdci a o duši, ktoré firemní dobrovoľníci odovzdali petržalským deťom aj seniorom“ **vyzdvihol starosta Vladimír Bajan. Podľa slov viacerých dobrovoľníkov, radi sa opäť do Petržalky vrátia a prispejú svojou prácou podobnej veci aj inokedy.

Zdroj + foto: MČ Bratislava – Petržalka, Mária Grebeňová-Laczová.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM