Rôzne

Dobrovoľní hasiči BVS získali novú hasičskú techniku

Dobrovoľní hasiči Bratislavskej vodárenskej spoločnosti (BVS) získali novú hasičskú techniku od ministerstva vnútra.

Ilustračný obrázok k článku Dobrovoľní hasiči BVS získali novú hasičskú techniku
Zdroj: TASR

Nová hasičská technika od ministerstva vnútra má dobrovoľným hasičom pomôcť rýchlejšie a efektívnejšie zasiahnuť v prípade potreby. Informoval o tom hovorca BVS Ján Pálffy.

Nová technika

„Dobrovoľný hasičský zbor BVS vznikol pre ochranu zdravia, infraštruktúry a zdrojov vody pred povodňami a ekologickými haváriami. Nová technika nám pomôže ešte rýchlejšie a efektívnejšie zasahovať,“ povedal generálny riaditeľ BVS Zsolt Lukáč.

Dobrovoľný hasičský zbor BVS bol založený 4. mája 2016 s cieľom pomáhať pri ochrane zdrojov pitnej vody pred ich možným znehodnotením v dôsledku havárií, živelných pohrôm a iných mimoriadnych udalostí. Taktiež aj pri ochrane životov, zdravia, majetku a životného prostredia. Zbor zabezpečuje aj úlohy v oblasti výchovy, vzdelávania a prevencie pred následkami mimoriadnych udalostí.

Hlavnou činnosťou BVS je výroba a distribúcia pitnej vody i odvádzanie a čistenie odpadových vôd. Spoločnosť poskytuje svoje služby pre viac než 700-tisíc ľudí z Bratislavy, ako aj zo siedmich okresov na Záhorí a v okolí hlavného mesta. Vodou zásobuje 97 percent obyvateľov žijúcich v tomto spádovom území. Prevádzkuje desiatky vodárenských zdrojov a objektov, vyše 3-tisíc kilometrov verejných vodovodných i 1 500 kilometrov verejných kanalizačných si­etí.

Ilustračný obrázok

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM