Jakub Forgács Samospráva

Dobré správy pre rodičov bratislavských prváčikov: Od Nového Mesta dostanú peniaze na školské potreby

Hoci je slovenské školstvo bezplatné, každý rodič dobre vie, že malý školák niečo stojí. V bratislavskom Novom Meste im preto vyšli v ústrety. Pozrite, koľko peňazí dostanú!

Ilustračný obrázok k článku Dobré správy pre rodičov bratislavských prváčikov: Od Nového Mesta dostanú peniaze na školské potreby
Zdroj: TASR

V bratislavskom Novom Meste budú môcť rodičia detí, ktoré od septembra nastupujú do školy, využiť pri nákupe školských potrieb finančný príspevok od mestskej časti. Novomestská samospráva už kontaktovala 255 rodín, ktoré spĺňajú podmienky na takúto jednorazovú výpomoc.

„Ide o sumu 35 eur, ktorá je určená na nákup aktovky a školských potrieb,“ spresnil starosta mestskej časti Rudolf Kusý. „Chceme takto aspoň čiastočne zmierniť výdavky, ktoré prináša rodinám nástup dieťaťa do školy,“ vysvetlil zmysel poskytovanej pomoci.

Príspevok je v súlade so schválenými zásadami poskytovania finančnej výpomoci obyvateľom Nového Mesta a mestská časť ho poskytuje od roku 2002. V minulom roku novomestská samospráva vyplatila 163 žiadateľom celkovo 5 705 eur.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM