Aktualizované Nina Táborská Rôzne

Dobré správy pre Karlovešťanov: Zmodernizovaná električková trať v centre Karlovej Vsi bude zrejme zatrávnená

Vystúpite z autobusu a potrebujete rýchlo prestúpiť na električku. Zatiaľ čo čakáte na červenej, vám električka odíde priamo pred očami. Kaskadéri utekajú cez cestu mimo prechodov, podliezajú zábradlia. V Karlovej Vsi by to malo byť minulosťou, trať v mestskej časti by dokonca mali zatrávniť.

Ilustračný obrázok k článku Dobré správy pre Karlovešťanov: Zmodernizovaná električková trať v centre Karlovej Vsi bude zrejme zatrávnená
Zdroj: Dnes24.sk

Nevyhovujúce prestupovanie na zastávke Molecova (a nielen tu) nie je pre ľudí, ktorí tadiaľto prechádzajú, novinkou. Pre komfortnejšie cestovanie sa tu nič zásadné od doby, kedy sa pridalo obratisko trolejbusov neurobilo. Iniciatíva Lepšia doprava roky apeluje na kompetentných, aby sa tieto podmienky prestupovania zlepšili.

S novým vedením mestskej časti Karlova Ves sa v tomto roku obnovili diskusie s mestom a dokonca by mali byť vypočutí i obyvatelia, ktorým na tomto úseku prekáža najmä nekomfortné prestupovanie, a tiež hlučnosť električiek najmä na trati Karlova Ves a Borská.

Zatrávnenie trate má túto hlučnosť výrazne znížiť a rovnako by to malo vyjsť menej, ako obloženie koľajníc protihlukovými materiálmi. Navyše zatrávnenie by podstatne zvýšilo kvalitu verejného priestoru.

Prečítajte si tiež: Do Bratislavy dorazila ďalšia obojsmerná električka. Na toto sa môžete tešiť už najbližšie mesiace

„Teším sa, že sa nám úspešne podarilo otvoriť dialóg s novým vedením hlavného mesta. Umožnilo nám aktívne vstúpiť do rokovaní v prípravných prácach rekonštrukcie električkovej trate a výstavby nového prestupného terminálu na Molecovej,“ uviedla starostka Karlovej Vsi Dana Čahojová na svojom profile.

Ako dodala, cieľom je predísť chybám, ktoré sa stali v Dúbravke, a tiež vyhovieť požiadavkám Karlovešťanov. „Na rozdiel od Dúbravky, trasa v centre Karlovej Vsi bude už zrejme zatrávnená. Najviac ma teší príprava nového prestupového uzla na križovatke Molecova-Karloveská,“ dodala Čahojová.

Momentálne je projekt vo fáze príprav. Participujú na ňom hlavné mesto v zastupení hlavnej dopravnej inžinierky Bratislavy T. Kratochvílovej, mestské časti Karlova Ves, Staré Mesto, Dúbravka, zrduženie Cyklokoalícia a Lepšia Doprava. Dátum verejnej prezentácie projektu by mala mestská časť zverejniť už čoskoro.

Prečítajte si tiež: Električková trať v Dúbravke bude konečne skolaudovaná

Foto: Ilustračné.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM