Nina Táborská Správy

Dobré správy pre cestujúcich: Dopravný podnik posilnil dopravu vo viacerých lokalitách

Od tohto týždňa pristúpil Dopravný podnik Bratislava k posilneniu svojich spojov na Dlhé diely, v Lamači, vo Vrakuni a na Trnávke. Zmena sa dotýka však aj liniek v iných lokalitách.

Ilustračný obrázok k článku Dobré správy pre cestujúcich: Dopravný podnik posilnil dopravu vo viacerých lokalitách
Zdroj: TASR

„Z dôvodu zlepšenia obsluhy sídliska Dlhé diely sa upravujú víkendové cestovné poriadky liniek 32 a 33, pričom v spoločnom úseku Kuklovská – Molecova sa zlepšuje ich spoločný následný interval z 10 na 7,5 minúty,“ priblížil DPB.

Cestujúcich, ktorí využívajú linku č. 32 sa týkajú aj ďalšie zmeny. Na tomto spoji prichádza k drobným úpravám časových polôh aj v cestovnom poriadku pre pracovný deň školského roka a pracovný deň školských prázdnin. Zároveň u doplnkovej linky 35 prichádza k zmene intervalu z 30 na 40 minút.

Na linke 50 sa v poobednej špičke v režime pracovný deň školského roka upravuje interval zo 6 na 7,5 minúty a zároveň pribúdajú spoje na začiatku rannej a konci poobednej špičky. Viac spojov pôjde vo večerných hodinách aj počas školských prázdnin a víkendu.

Na linke 61 sa zavádzajú výjazdové a dojazdové spoje zo zastávky Vozovňa Trnávka smerom na Hlavnú stanicu. Na linke 63 prichádza k zlepšeniu intervalu v sedle pracovných dní školského roka aj pracovných dní školských prázdnin z 30 na 20 minút, čo okrem navýšenia ponúkanej kapacity umožní zaviesť vzájomný preklad s linkami 30 a 37 v úseku Lamač – Patrónka a s linkou 61 v úseku Nám. Franza Liszta – Avion Shopping Park.

Prečítajte si tiež: Po otvorení Štúrovej ulice sa zmenia trasy električiek. Spustenie dopravy môžeme očakávať v prvých mesiacoch 2016

„Z dôvodu zlepšenia obsluhy Vrakune sa na linkách 67 a 87 zlepšuje víkendový interval z 30 na 20 minút, vďaka čomu budú tieto linky na spoločnom úseku Astronomická – Šípová premávať v lepšom následnom intervale 10 minút (doteraz 15 minút),“ informuje podnik.

Táto zmena prinesie podľa DPB rovnomernejšie rozloženie spojov v oblasti Vlčieho hrdla zavedením prekladu liniek 70 a 87, pričom autobusy budú premávať v následnom intervale 10 minút.

Na linke 74 prichádza k zmene intervalu v odpoludňajšej špičke z 12 na 15 minút, vďaka čomu sa zjednotí interval s linkou 61 a v úseku Hlavná stanica – Bajkalská vytvorí preklad so spoločným následným intervalom 7,5 minúty.

Zároveň vzniká možnosť prestupu z linky 74 na linku 63 na zastávke Zimný štadión, čo by malo umožniť pohodlné spojenie oblasti Vlčieho hrdla a južnej časti Bajkalskej ulice so západnou oblasťou mesta. Dopravný podnik zároveň zavádza výjazdové a dojazdové spoje zo zastávky Vozovňa Trnávka smerom na Hlavnú stanicu aj do Vlčieho hrdla.

Ďalšie zmeny MHD:

Na linke 75 sa zavádza zastavovanie na zastávke Brodná a prichádza k drobným úpravám časových polôh niektorých odchodov.

Na linke 77 sa upravujú časové polohy niektorých spojov z dôvodu zlepšenia nadväznosti na prípojné linky vo Vlčom hrdle.

Na linke N33 pribudnú dva spoje zo zastávky Most SNP po Hlavnú stanicu.

Na linkách 59, 65, N55 a N56 sa mení názov zastávky Trávna na Trávna – DREVONA

Na linkách 3, 5, 6 a 56 sa mení názov zastávky Záhumenice na Záhumenice – DREVONA.

Prečítajte si tiež: Historické foto: Račianska radiála oslavuje 105. výročie! Postaviť a sprístupniť ju, trvalo celých sedemnásť rokov

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM